Elkezdte moderálni a Steam a Workshop tartalmakat!

Elkezdte moderálni a Steam a Workshop tartalmakat!

Jönnek a moderált tartalmak a Steam Workshopba!

A Steam hivatalos oldalára kikerült egy tájékoztató anyag arról, hogy milyen formában lehet a jövőben Workshop tartalmakat feltölteni a világ legnépszerűbb launcherébe. Egyelőre a moderálás csak a Valve által fejlesztett játékoknál van jelen, de a jövőben akár más címek esetében is jóváhagyás kell ahhoz, hogy a közösség által készített tartalmak mindenki számára elérhetőek legyenek.

Először is a felöltés után kell egy e-mailes megerősítés, ami a Steam hivatalos fiókjairól érkezik a bejövő üzenetek / spam mappába. Miután az üzenetben található linken keresztül megerősítettük, hogy mi hoztuk létre a tartalmat a saját Steam fiókunkkal, utána jöhet a következő lépés, amibe már nincs beleszólásunk. Hogy ne kerüljön be a rendszerbe olyan tartalom, ami más felhasználói fiókok eltulajdonítására szolgálna, így egy moderátorcsapat monitorozza folyamatosan a beérkező Workshop tartalmakat. Miközben elfogadásra vár a készített modunk, tárgyunk, térképünk stb., addig folyamatosan frissíthetjük, adhatunk hozzá, vagy elvehetünk belőle, azonban a moderátorokon és rajtunk kívül más nem láthatja és nem férhet hozzá.

Egyelőre még csak a Valve saját játékainál (Portal, Counter Strike, DoTA) van jelen ez az új funkció, így nyugodtan lehet például a Skyrimhez és a Cities Skyline-hoz gyártani a további őrültségeket mindenféle jóváhagyás nélkül.

Ti terveztetek már valaha Workshop tartalmat? Ha igen, akkor mit és milyen játékhoz?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!