Tartsd meg a kezdőkézben és nyerd meg a meccset: itt a két új

Tartsd meg a kezdőkézben és nyerd meg a meccset: itt a két új "Barnes"!

A Murloc Paladin és a Highlander / Freeze / Big Spell Mage rengeteget köszönhet az "új Barnesoknak".

Két lap is borzolja a kedélyeket a Saviors of Uldum első napjaiban. A lassú Mage deckek és a Murloc Paladin is simán ott van a legjobbak között, ehhez a nagyszerű teljesítményhez óriási mértékben két lap, amivel kapcsolatban már a profi Hearthstone közösség is hangot adott a véleményének. A Prismatic Lens még kevésbé, de a Luna's Pocket Galaxy egyre nagyobb teret nyer a Standard metában, ami hosszútávon aggályokat vet fel. De mi a probléma a két kártyával?

Prismatic Lens és a Tip the Scales

A Murloc Paladinban mindössze négy varázslat szerepel. A két Prismatic Lens és a két Tip the Scales, így elég jó esély van arra, hogy a negyedik körös Prismatic Lens felhúzza a Tip the Scalest és mellé egy olcsó Murlocot, mivel a deck legnagyobb része 3 manás, vagy annál olcsóbb lényekből áll. Ha összejön a tökéletes kombó, akkor az ötödik körben már röpülhet is a hét Murloc a semmiből, amivel olyan boardot generálhatunk, ami simán behúzza a meccsek nagy részét.

A Prismatic Lenst a kezdőkézbe 67 %-ban tartják meg a játékosok, ha felhúzzák a meccsen, akkor 61 %-ban a Murloc Paladin nyer, ha kijátszásra kerül a mérkőzésen akkor 60,8 %-ban nyer a deck. Magyarul arra kell építeni a stratégiát, hogy a Prismatic Lens valahogy a kezünkbe kerül a negyedik körig, majd a Tip The Scalest és nem a másik Lenst felhúzzuk és elárasztjuk a boardot egymást buffoló lényekkel. Nem annyira durvák ezek a számok, mint Barnes és a Big Priest / Spell Hunter esetében, de így is érdemes erre a jelenségre figyelni.

Luna's Pocket Galaxy

Sokkal problémásabb a Luna's Pocket Galaxy, ami a jelenleg legnépszerűbb Mage deckben, egy sima Control változatban rendesen megdobja a győzelmi arányokat. Ha mulligannél megtaláljuk, akkor 66,1 %-ban nyerünk a paklival, ha felhúzzuk a meccs során, akkor "csak" 61 %-ban kerülünk ki győztesként a csatából, ha kijátsszuk a mérkőzésen 66,8 %-ban miénk a győzelem. Elég jó üzletnek tűnik és csak egy kártyában kell bízni. 

A buffolt Pocket Galaxy jelenleg az összes Standard Mage deck 78,7 %-ában szerepel, így megkerülhetetlen eleme a Highlander / Freeze / Control / Big Spell változatoknak. Mivel a legmagasabb szinten ezek a paklik most pörögnek, legyen szó a ladderről, vagy a versenyekről, így joggal válthatja ki a játékosok ellenszenvét az öt manás Legendary. Egy valódi tétre menő mérkőzésen az dönt, hogy kinél van ott a kezdőkézben a Pocket Galaxy? Nem tesz jót a Hearthstone-nak, ha a negyedik körös Barnes helyét ötödik körös Luna's Pocket Galaxyk veszik át.

Pár hónapja a Barnes, pár hete a Dr. Boom, Mad Genius volt az aktuális bűnbak, most a Pocket Galaxy és a Prismatic Lens viszi a prímet. Abban bízhatunk, hogy a Blizzard monitorozza a problémás lapokat, azonban a lehetséges változtatásokkal kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!