Hirdetés

SoU Legendary lapok: törjem, vagy ne törjem?

Loemifar | 19/08/13 09:29
Cikk mentése

Egy hete jelent meg a Saviors of Uldum, de akik kevés varázsporral rendelkeznek, már gondolkodhatnak a Legendaryk betörésén.

Hirdetés

Ma lesz egy hete, hogy megjelent a Hearthstone legújabb kiegészítője, a Saviors of Uldum, de már egy-két dolgot le lehet szűrni abból, hogy mire is lehet számítani a jövőben. A fejlesztők minden bizonnyal már gondolkoznak azon, hogy hol és milyen módon kéne belenyúlni a játékba, így nem lehet készpénznek venni, hogy a mostani erőviszonyok fennmaradnak a következő kiegészítőig. Jó kérdés azonban, hogy milyen Legendaryket éri meg most betörni, vagy milyen taktikával érdemes gyártani új Legendaryket. Erre a két kérdésre próbáljuk megadni a választ.

Gyenge golden Legendary = Jó sima Legendary

A legkönnyebb helyzetben akkor vagyunk, ha meglátogatott minket az RNG szelleme és sikerült golden Legendaryt nyitnunk az új kiegészítőből. Tökéletes helyzetben a Legendary azonnal használható egy erős deckben, de akkor sincs nagy baj, ha egy népszerűtlen és haszontalan legendást rejtett csak a pakk. Ebben az esetben nyugodtan be lehet törni 1600 dustért a lapot és már gyárthatjuk is az újat, ami beleillik a kiválasztott deckbe. A legfontosabb, hogy mivel a kiegészítő elején járunk nem szabad azonnal legyártani minden most népszerű és erős paklit, mivel pár hét alatt hatalmasat fordulhat a meta. A második nagyon fontos tény, hogy mindig decket gyártsunk és ne kártyát! Nézzük meg, hogy a varázsporunkból milyen decket szeretnénk gyártani és utána vágjunk bele a gyártásba.

Amit ma betörhetsz, halaszd holnapra

Nem szabad elsietni semmilyen Legendary disenchantolását, mivel:

 • Folyamatosan változik a meta, így egy most gyenge deckből is lehet Tier 1-2 pakli az erőviszonyok átrendezésével, esetleg egy-két új tech lap újra felfedezésével
 • Ha egyszer kinyitottunk egy Legendaryt, akkor még egyszer nem kapjuk meg hiába veszünk végtelen pakkot. Egy rossz Legendary is lehet jó, mivel csökkenti az esélyét, hogy újra rosszat nyissunk
 • Drágák a jelenlegi legjobb deckek, így teljesen felesleges elkölteni minden dustunkat egy paklira, ami egyáltalán nem biztos, hogy megéri a következő hónapot

Mi a jó, mi a rossz?

Az első hét tapasztalatai alapján azért már le lehet szűrni egy-két dolgot a számokból. Nézzük meg azt az öt Legendary-t, ami jelenleg a legnépszerűbb és azt az ötöt, amit alig találunk meg Standard Ranked paklikban:

Az öt populáris

Az öt "fehér holló"

A számoknak nem feltétlen kell hinni, mivel a Vessina hiába szerepel csak a deckek 1,1 %-ában, attól még kifejezetten hatékonynak számít az Overload Shaman változatokban, amíg a Supreme Archeology népszerűségben ugyan egész jól teljesít, de a köré épülő deckek nagyon gyengén muzsikálnak. Érdemes most várni, mivel nyugodtan lehet pörgetni az előző meta legjobbjait. A Mech Hunter, a Token Druid, vagy a Tempo Rogue is megállja a helyét, hiába nem szerepel egy új lap sem ezekben a paklikban.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Hirdetés
2 db hozzászólás
 • aBo0w 3 hónapja
  tökéletes. az 5 fehér hollóból 4-et nyitottam az első 5ből meg 3-at craftoltam winwin
  0 0 Válasz
 • ImiTheLionMage 3 hónapja
  Én a populárisakból 2-t nyitottam (Reno+ King Pharois (ami mellesleg az első golden legám)), meg Zhepyrst legyártottam.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?