Szeptemberben visszatér a V4 Future Sports Festival Budapestre, indulnak a CS:GO selejtezők!

Szeptemberben visszatér a V4 Future Sports Festival Budapestre, indulnak a CS:GO selejtezők!

Visszatér a V4 Future Sports Festival, hatalmas durranás lesz!

Visszatér a V4 Future Sports Festival a gyönyörű Budapest városába egy újabb, világszínvonalú e-sport tornával 2019. szeptember 21-22. között! A fesztiválra nincs belépőjegy, tehát ahogy tavaly, úgy ezúttal is mindenki számára ingyenes lesz! Jó hír a fiatalok számára, hogy 12 éves kor fölött látogatható a rendezvény, ezalatt pedig szülői kísérettel. Emlékeztek még, milyen volt tavaly?

2018 után idén is visszatér a CS:GO, hogy egy bombasztikus, 300.000 EUR összdíjazású tornával, valamint a régió és a világ legjobb játékosaival kápráztasson el titeket! Ha pedig valami igazán üdítő újdonságra vágytok, akkor a csak rátok vár a V4 Royale, a V4 Future Sports Festival hivatalos, régiós Fortnite versenye, ahol nem kevesebb, mint 100 gépen pörög majd egy brutális, nemzetközi torna! De erről majd egy másik cikkben!

Indulnak a CS:GO selejtezők

Ha nem nézőként, hanem játékosként szeretnél részt venni a magyar e-sport történelem következő állomásán, akkor nevezz a selejtezőkre és győzz! A CS:GO kvalifikációk már élnek, a továbbiakban pedig részletezzük a versenyre való jelentkezés legfontosabb feltételeit! Fontos, hogy a jelentkezés előtt győződjetek meg róla, hogy minden szabályt betartotok, főleg a játékoscserékre, kitiltásokra vonatkozóan! Olvassátok el figyelmesen a feltételeket itt a cikkben és az ESL oldalán egyaránt!

Összdíjazás

1. hely - 150 000 €
2. hely - 70 000 €
3-4. hely - 20 000 €
5-8. hely - 10 000 €


Tavaly a GameAgents (gabesson, kolor, fleav, The eLive, Zero) nyerte a magyar Nemzeti döntőt és jutott ki a V4-re! Forrás: v4futuresports.eu

Nemzetiségi összetétel

A magyar kvalifikáción az a csapat indulhat el, amelynek kezdő ötösében minimum 3 magyar nemzetiségű játékos van. A fennmaradó 2 helyre csatlakozhatnak idegenlégiósok, de csak ha európai állampolgárok. Például három magyar játékos mellé jöhet egy dán, és egy svéd. A kettős állampolgársággal rendelkezők természetesen teljes értékű magyar indulónak számítanak, így ha valaki erdélyi, vagy felvidéki, akkor az a 3 magyar játékosba tartozik bele, de fontos, hogy ezt papírral is tudják igazolni.

Cserék

Egy csapatban összesen 7 játékos lehet (5 kezdő és 2 csere). Ebből a 7 tagból a kupa alatt is lehetséges a csere. Egy új tagot lehet hozzáadni a csapathoz a nyílt selejtezők között. Még egy új taggal bővülhet a csapat a Nemzeti döntő előtt. Az utolsó, szintén egy emberes cserét pedig az offline döntő felállásának hivatalos leadási határidejéig lehet eszközölni.

Korhatár

Igazodva a Major szabályzathoz, 14 évnél fiatalabb játékosok nem játszhatnak. Tehát, amíg nem töltötte be egy játékos a korhatárt, nem játszhat egy mérkőzésen sem.

Kitiltások

A V4 Future Sports Fest CS:GO selejtezőire nem nevezhet olyan játékos, akit a fő platformok egyikén csalásért kitiltottak az elmúlt 2 évben. A fő platformok a következők: ESL, ESEA, FaceIT, CEVO, Steam.

Az első V4 győztese a mousesports lett. Idén vajon ki fog győzni? Forrás: hltv.org

Lebonyolítás

Két darab nyílt selejtező lesz, ahonnan 3-3 csapat jut tovább a Nemzeti döntőbe. A selejtezők egyenes kieséses Bo1 és Bo3 formátumban fognak játszódni. Bo1-es meccsek lesznek az elődöntőig, vagyis a legjobb 4 csapatig. Az elődöntők, valamint a harmadik helyért Bo3-ban folyik a küzdelem, a döntő viszont csak Bo1. A nyílt selejtezőkben az induláskor random seed lesz, vagyis az ESL oldala fogja véletlenszerűen összesorsolni a kezdő ellenfeleket. A mapveto úgy fog zajlani Bo1-ben, hogy ban-ban-ban-ban-ban-ban-választott pálya. Bo3 esetében, ban-ban-ban-ban-pick-pick-decider.

A Nemzeti döntőben összesen 8 csapat fog részt venni, ebből 6 csapat a nyílt selejtezőkből kerül be, 2 pedig meghívásos alapon. Double-Elimination Bo1, Bo3, és Bo5 formátumban fog játszódni az ágrajz. Az első két köre a felső-, és alsóágnak Bo1 lesz. A felső és alsóági döntő, valamint az alsóág harmadik köre Bo3. A nagydöntőben, ahol az alsóág nyertese a felsőág nyertesével Bo5-ben csap össze, úgy hogy a felsőágról érkező csapatnak egy map előnye lesz.

A seedelést a nyílt selejtezők végső sorrendje alapján osztják be. Az első nyílt selejtezőn bejutottak fogják elfoglalni a 3-5. seedet, míg a másodikból az 6-8. seedet. Az 1-2 seedet a meghívott csapatok kapják. 

A mapvetot az alacsonyabb seed kezdi. Bannolás Bo1-ben; ban-ban-ban-ban-ban-ban-választott pálya. Bannolás Bo3-ban: ban-ban-ban-ban-pick-pick-decider. Bo5 esetén ahol érvényesül a map előny: ban-ban-pick-pick-pick-nem játszott pálya. A nemzeti döntőkről élő közvetítés is lesz.

A selejtezők időpontjai

  • Augusztus 17-18 - 1. selejtező (top3 jut a nemzeti döntőbe). JELENTKEZZ ITT!
  • Augusztus 24-25. - 2. selejtező (top3 jut a nemzeti döntőbe) JELENTKEZZ ITT!
  • Augusztus 31. & Szeptember 1. - Nemzeti döntő - két direkt meghívott csapattal
  • Szeptember 8. - EU selejtező (bármilyen európai csapat nevezhet, ha megfelel a szabályoknak). JELENTKEZZ ITT!

Magyar csapatoknak tulajdonképpen 2 esélye van bejutni a fő eseményre, egy csapat bejut Nemzeti döntőből, egy pedig az EU selejtezőből (ha magyar nyeri). Mindenr indulónak fragekben, élményekben, és sikerben gazdag felkészülést és játékot kívánunk! Tovább infókért keresd az ESL és a V4 Future Sports Fest facebook oldalát!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!