Három deck és három tanács: így verd el a Control Warriorokat!

Három deck és három tanács: így verd el a Control Warriorokat!

Népszerű, erős és kellően álmosító. A Control Warriorra is van ellenszer!

Átlagosan 15-20 perc egy Control Warrior mérkőzés, ami már elég idő arra, hogy megcsináljuk a házinkat / felkészüljünk a ZH-ra / megnézzünk egy Jóbarátok epizódot reklámok nélkül. Mivel rengetegen szívből gyűlölik a paklit, adja magát a kérdés, hogy mivel is lehet elkenni Garrosh száját? Ebben segítünk most nektek, sőt Firebat is visszatért egy videóval, amiben összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat!

Három jó tanács a Control Warriorok ellen

  1. Kevés a tech lap és limitáltak a leszedések: A jelenlegi Warrior deckekben nincs Silence, nincs Mind Control Tech, nincs Big Game Hunter. Nem kell félni attól, hogy a tizedik kör előtt, azaz az Omega Devastator kijátszásáig túl könnyen megoldja a nagy lényeket. A Brawllal természetesen számolni kell, azonban a Warpath nem mindig sebez eleget, a Plague of Wrathból maximum egy fér a 30 lap közé. Széles board ellen erős a deck, de a nagy lények és a Deathrattle / Reborn minionok problémát okozhatnak a Warrinak.
  2. Kifárasztás ellen lehet nyerni: Nincs igazán más győzelmi opciója a Control Warrinak, mint a kifárasztás, de ezt kihasználhatjuk könnyedén. Mivel az Armagedillo utáni Tauntok az egyetlen valódi fenyegetései a paklinak, így nyugodtan építgethetjük a kombónkat, amire nem lesz ellenszer. A Mecha'thun, a Mogu Cultist -> Highkeeper Ra és más hasonló kombinációk simán kicsinálják a Warrit, csak figyelni kell arra, hogy ne tréfáljon meg a Tomb Wardenek serege, vagy a random Bombákat bekeverő Mechek armadája.
  3. Value vs Control: Ha folyamatosan pakoljuk a lényeket a Warrior elé, akkor ezzel megtörhetjük a stratégiáját az ellenfélnek. A Reborn / Deathrattle lények, a Conjurer's Callingból idézett hatalmas minionok, a 7 manás King Krush, Zuil'jin őrületes képessége mind olyan faktorok, amik simán győzelmet érhetnek Garrosh ellen.

Három jó deck a Control Warriorok ellen

Highlander Mage - Control Warrior ellen 54 %-os winrate

Deck kód: AAECAf0EHk2KAbsCyQOrBMsElgXeBeEH7Af7DJ7wArfxAsXzAu72Asb4AqCAA+eVA4OWA9OYA5+bA4qeA9igA6GhA8KhA/yjA4ukA5KkA/KlA4SnAwAA

Drága, de effektív, továbbá nemcsak a Control Warrior ellen teljesít jól. A Highlander Mage folyamatosan termeli a value-t, ami szép lassan felőrli a Warrit.  A Pocket Galaxy broken, a Puzzle Box of Yogg-Saron képes kihúzni a legnehezebb helyzetekből is. Figyelni kell a Brawlra és a Warpathra, de egy jó Mage játékosnak nem okozhat gondot akár 65 %-ban, vagy még jobb arányban behúzni a meccseket.

Quest Paladin - Control Warrior ellen 78,6 %-os winrate

Deck kód: AAECAZ8FBvH+AqCAA4uKA5OlA7ulA5+3AwzcA88GtPYC2f4C4f4CkYADmqEDoKEDxaED8qUD9KcDyqsDAA==

Tökéletes Control Warrior counter a Reborn lényekből összeállított Paladin deck. Mivel kétszer kell megölni minden lényt, így Garroshnak lélegzetvételnyi ideje sem lesz arra, hogy stabilizálja magát. A Quest jutalmaként Hero Powert csak rá kell tenni a Mechano-Eggre, vagy a Mechanical Whelpre és már ott is a megérdemelt győzelem. 

Highlander Hunter - Control Warrior ellen 60 %-os winrate

Deck kód: AAECAR8engGoArUDxwOHBMkErgbFCNsJ7Qn+DJjwAp7wAu/xAqCAA6eCA5uFA/WJA+aWA/mWA76YA7acA56dA/yjA+WkA5+lA6KlA6alA4SnA5+3AwAA

Folyamatosan képes pakolni a lényeket a Dinotamer Brannel és Zephrysszel támadó Hunter, ami ellen minden körben meg kéne nyomni az Armor Up!-ot, azonban erre egyszerűen nincs lehetőség. Nagyon hosszú meccsekre kell számítani a Control Warri ellen, de a győzelmet általában nem fenyegeti semmi. A King Krushsal várni kell a kivégzésig, de minden más röpülhet ki a kézből, ha világít.

Ha még többet szeretnél megtudni a CW-k elleni véget nem érő harcokról, akkor ajánljuk Firebat videóját, amiben megosztja a meglátásait az egykori világbajnok kártyás.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!