Nagyszerű játékkal győzött tegnap a GAMERZONE – ma a BP5 csapatán a sor

Három pályán dőlt el GAMERZONE mérkőzése a dán Lyngby Vikings együttese ellen.

Bár az eredeti kiírás szerint az ESEA Season 32 Proving Grounds verseny mérkőzései ma délután 13:00-tól indultak volna, a GAMERZONE csapata más, köztük a V4 Future Sports Festival kvalifikációja miatt is időpont változtatást kért, így ők már tegnap este 21:00-kor lejátszották a negyeddöntő mérkőzésüket a dán Lyngby Vikings ellen.

Egy Overpass és egy Vertigo bann után a dán együttes Nuke-ot, míg a GAMERZONE Mirage-t választotta, ezután Dust 2 és Train került bannolásra, így a harmadik pálya Inferno lett. Nuke-on sikerült elhoznunk az első pisztolykört, sőt, 2-0-ra is vezettünk CT oldalon, azonban masszívan feltámadtak a vikingek, és zsinórban 5 kört hoztak, melyre egy négy körös szériával válaszolt a magyar csapat, nagyobb előnyre azonban nem sikerült szert tenni, a félidőt 8-7-re nyerte a GAMERZONE. A második félidőben már 11-8-ra is vezettek a dánok, azonban de ki tudtunk egyenlíteni. 11-11-es állást követően sem tudtuk átvenni a vezetést, 13-11-nél viszont ismételten 4 kört nyertünk, így két darab map pontnál is járt a GZ, azonban mindegyiket sikeresen hárította a Lyngby Vikings, így jöhetett a hosszabbítás, melyben csupán egy kört tudott hozni a magyar ötös, így 1-0-ás hátránnyal érkezett meg Mirage-ra.

Mirage-on már egy teljesen más oldalát mutatta meg a magyar csapat. Egy brutális T oldalt produkálva 12-3-ra nyerte meg az első félidőt a GAMERZONE, a második félidőben pedig már kört sem engedett dán ellenfelüknek, így egy nagyon gyors 16-3-as végeredmény után hamar várhattuk Inferno-t.

A decider pályán ugyan sikerült megnyerni az első pisztolykört, a soron következő hatot már sajnos nem, de a korai 5 körös differenciát követően az első félidőt csupán egy körrel tudta megnyerni a dán csapat. A második pisztolyos kört elveszítettük, sőt, 10-7-re is vezetett a Lyngby Vikings, innentől azonban sikerült megfordítani a meccset 11-10-re, két körrel később viszont újra a dánoknál volt az előny. Az utolsó körökben azonban kijavította hibáit védelmében a GAMERZONE, és 16-13-ra sikeresen legyőzte a Lyngby Vikings együttesét, így az elődöntőben a norvég Apeks ellen játszanak majd.

Az akció magyar érdekeltséggel ma is folytatódik, hiszen ma a Budapest Five ragad egeret és billentyűzetet az orosz Team Unique ellen. A mérkőzés előtt a csapat egyik tagját illetve kollégánkat, gabesson-t kérdeztük, hogyan készültek ellenfelükből, és mit vár a mai mérkőzéstől.

"Kemény ellenfél lesz a mai, talán a legerősebbek az egész tornán, ettől független magabiztosan vágunk bele. Mostanában sikerülni szokott hasonszőrű csapatokat elkapnunk és nagyon remélem, hogy ez ma is így lesz."

A mérkőzés 13:00-tól veszi majd kezdetét, melyet élőben követhettek a BP5 Twitch csatornáján, ráadásul értékes nyereményekkel is gazdagodhattok, ha használjátok a közvetítés során a !küldetés parancsot a chat-ben!

Nézd meg BudapestFive élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!