"A ranglistán elfoglalt helyezésünk nem számít semmit" - ImAPet, az NRG edzője nyilatkozott a csapat terveiről

Katowice nem jött össze, de Berlinben bizonyíthat az NRG.

Nem is tudom, hogy volt-e ilyen az utóbbi években, de én jobban várom a StarLadder Major első szakaszát, mint a végső nyolc összecsapásait. Olyan nevek indulnak az Új Kihívók között, mint a Vitality, a G2, a FURIA, a mousesports vagy az NRG. Egyértelműen ők a favorit csapatok, de könnyen okozhat majd meglepetést akár a compLexity vagy éppen a CR4ZY. Az amerikai csapatok közül azonban a legtöbben az NRG-t tartják erősebbnek, sokan a legjobb nyolc között is számolnak velük. A HLTV ezúttal a csapat edzőjével, ImAPettel beszélgetett az NRG előtt álló kihívásokról.

2019-ben eddig magabiztosan el tudtátok érni bármilyen verseny dobogós helyezését, a ranglistán is a top 5 közé jutottatok, de döntőig mér nem értetek el. Mit gondolsz, mi lehet a legnagyobb gondotok, ami miatt még nem jött össze egy igazán szép eredmény idén?

"Jelenleg úgy gondolom, hogy nem gyakorlunk elegendőt. Rengeteget utazunk versenyről versenyre és egyszerűen nem jut idő gyakorlásra, hogy kijavítsuk az egyéni hibáinkat és, hogy fejlesszünk a csapatjátékunkon."

A legutóbbi Majorön, Katowicében hamar búcsúztatok. Mit gondolsz, mit sikerül majd elérnetek most Berlinben? Meddig juthat el a csapat?

"Azóta nagyon sokat fejlődtünk és sokkal jobban tudunk figyelni a dolgokra, ez szerintem meg is látszik a frissebb eredményeinken. Reméljük most a bootcamp alatt lesz rá lehetőségünk, hogy még jobban átdolgozzuk és fejlesszük a játékunkat, és el tudjuk majd érni a célunkat, ami a top 8."

A Minor meglehetősen könnyű volt számotokra, egyetlen pályát sem veszítettetek. Számítottál rá, hogy ilyen könnyen megy majd a játék, még a FURIA ellen is?

"Szerintem nem volt annyira könnyű az amerikai Minor, sok szoros meccsünk volt. Igaz, a FURIA ellen például nagyon erősnek éreztem a játékunkat. Még a meglehetősen szoros Nuke-on is jól olvastuk a köreiket, pontosan tudtuk mikor mit csinálnak. Sokat tanultunk a Minor mérkőzéseiből, sok hibánkat felszínre hozta, amiről eddig nem tudtunk."

Mekkora nyomás van rajtatok? Tekintve, hogy Katowice nem sikerült túl jól, a szurkolói elvárások pedig most is magasak, különösen, hogy a HLTV ranglistán a top 5-ben vagytok.

"A ranglistán elfoglalt helyezésünk nem számít semmit, nem rak ránk plusz nyomást. Általában mindenki nyugodt a meccseken és a Major első szakasza sem ismeretlen már számunkra. Meglátjuk mi lesz, ha továbbjutunk, de nem hiszem, hogy megtörnénk."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!