Belenézhettünk az Until Dawn készítőinek legújabb játékának demójába

Belenézhettünk az Until Dawn készítőinek legújabb játékának demójába

20 percnyi játékmenet is magával is tudja ragadni az embert, ha egy igazán jó játékról beszélünk.

A PlayStation 4 és a PSVR főként horrorjátékainak koronázatlan királya a Supermassive Games csapata, akik rögtön első játékukkal kivívták maguknak a szakma elismerését. Az Until Dawn jött, látott és minden hibájával, picit lapos játékmenetével együtt is győzni tudott. Nézzük milyen a csapat első nem PS exkluzív, de a gyökerekhez visszatérő játéka, a The Dark Pictures Anthology: Man of Medan demója.

Az Until Dawn óta főként csak PS VR játékokon dogozott a csapat, üdítő látni, hogy idén visszatérnek a teljes értékű programokhoz, azokból is ahhoz amihez a legjobban értenek, a horrorhoz. A meglehetősen irritálóan hosszúra sikeredet cím egy Until Dawn szerű játékot takar, ám ezúttal egyfajta epizodikus formátumot álmodott meg a csapat. Persze egy kis csavarral, hiszen a The Dark Pictures úgy tűnik több, egymástól független sztorit tartalmaz majd, tehát nem egy olyan összefüggő történetet kapunk, mint például a Life is Strange esetében.
A széria első felvonása lesz a Man of Medan lesz, aminek története néhány fiatal körül játszódik, akik rábukkannak egy második világháborús hajóroncsra, ami persze nem várt izgalmakat és borzalmakat tartogat majd. Az alig 20 perces demó sajnos még nem a roncson, hanem a négy fiatal hajóján játszódott, ahol 3 fegyveres kalóz ejtette túszul őket. 
Ami már most is tisztán látszik, hogy a hangulat parádés, szinte tapintható a feszültség és a félelem egyes jeleneteknél, a grafika csodálatos, a játékmenet viszont nem változott szinte semmit. Igaz, egy demó alapján nem vonhatunk le nagy következtetéseket, de a lejátszott percek alapján még egy az Until Dawn-nál is moziszerűbb élményre számíthatunk, rengeteg QTE szegmenssel és interakcióval, de karaktereinket ritkán irányíthatjuk.
Ellenben a választásaink itt is nagy hatással lesznek a sztorira, és ha valakinek akkor a Supermassive Games-nek ezt el is hihetjük. Nem egy üres ígéretről beszélünk, mint a Telltale-féle The Walking Dead játékban, döntéseinkkel valóban hatással lehetünk a sztori alakulására és karaktereink életére.

Nagyon úgy tűnik, hogy ami működött az Until Dawn esetében, az működni fog a The Dark Pictures esetében is, négy év elteltével viszont jogosan várhatunk játékmenetbeli újításokat is. Hogy ezeket megkapjuk-e, az egyelőre erősen kérdésen, reméljük a Gamescomon többet is megtudunk majd a játékról.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!