Hirdetés

Véglegesült Csacsiék alapszakasz helyezése, jövő héten jöhet a LEC playoff

League of Legends - Sajnos a második lehetőség sem jött össze, így a Splyce ismét a nehezebb utat "választotta".

Hirdetés

Vizicsacsiék pénteken egy nagyon fontos meccset mérkőzést vívtak a Fnatic ellen, ami végül sajnálatos módon nem számukra hozta meg a győzelmet, ám a LEC nyári alapszakaszának második helyéért vívott harc ezzel még nem zárult le.

A Splyce annyira a nyomában volt a Fnatic-nak, hogy egy tiebreaker még mindig összejöhetett volna abban az esetben, ha Csacsiék nyernek a Misfits ellen, a Fnatic-ot pedig elveri a Rogue. 

Splyce vs. Misfits

Az első gyilkosság hamar a nyulak kezébe vándorolt, a kígyók emberei viszont rövid időn belül reagáltak erre két skalppal is. Csacsi ezúttal Aatroxot hozott, Dan Dannél pedig Jaxet köszönhettük. Általánosságban elmondható, hogy az aranyelőny a mérkőzés döntő többségében a Misfits-nél volt, azonban nem annyira, hogy lepattanjanak róluk a "méregfogak." Egy átlagos profi meccshez képest valamivel több gyilkosságot is láthattunk, ugyanis a majdnem 39 perces találkozón 39 fej hullott el. Csacsiék a korai szakaszban nagyon jól álltak a sárkányokkal, a két óceán sárkány bizony nagyon jó szolgálatot tud tenni a meccs ezen szakaszában. A tornyaikról azonban ez már nem mondható el, a Misfits szépen lassan átvette az uralmat a térkép felett, a 25. percben pedig még egy Baront is elhoztak. Ennek meg is lett a hatása, noha pénzben annyira nem ugrott messzire a Misfits, a Splyce első inhibitorát elhozták az alsó ösvényen. Csacsiéknak a csapatszintű találkozások ugyan nem voltak annyira sikeresek, egyesével azonban több alkalommal levadászhattak valakit a Misfits kötelékéből, így egész sokáig játékban tudtak maradni. A mérkőzés végére a pontot egy megzavart Baronozás tette le, a 38. percben a Splyce megpróbálta elhozni a gyíkot, a MSF viszont közbeszólt és emberveszteség nélkül küldte át a túlvilágra a Splyce játékosokat.

Fnatic vs. Rogue

A bevezetőben is említett ominózus csata már nem igazán sikerült komolyra, ugyanis a Splyce vereségével a Fnatic második helye már biztos volt, szóval a G2-t koppintva picit módosított szerepkörökkel játszottak. Hylissang ment midre Zileannel, Rekkles suppnak Janna-val és Nemesis adc-zett Twitch-csel. A laza hangulat a meccs menetére is kihatott, ahol lehetett ott püfölte egymást a két csapat. Egy darabig az előny a Rogue-nál volt, aztán a Fnatic szépen átvette tőlük. Több igen szórakoztató gyilkosság is történt a meccsen, láthattunk Redemption általi halált, Janna E-vel befejezett kivégzést és kisebb "fiesta" összecsapásokat a Baron körül. Végül 32 perccel és 66 gyilkossággal később a Fnatic befejezte a mérkőzést.

Egy tiebreakerre azonban mégis sor került, a Vitality csapatának kellett szembenéznie az SK Gaminggel egy bónusz meccs keretén belül, pontjaik ugyanis megegyeztek az alapszakasz után, a kérdés pedig adott volt: ki jut be a rájátszásba? Az összecsapást jól kezdte az SK, volt egy-két nagyszerű rajtaütésük, ám a farmelőnyének köszönhetően a Vitality folyamatosan tartotta magát, később pedig át is vették a vezetést. A menedzsment szinten ugyancsak magyar érdekeltségű Vitality aztán szerzett két sárkányt, és bár az SK Gaming még egyszer egálba tudta küzdeni a gold mennyiséget, néhány csapatharccal később világossá vált, hogy a Team Vitality lesz a rájátszás hatodik szereplője.

A többi mérkőzés pillanatait feleleveníthetitek, vagy bepótolhatjátok a következő videóban.

A playoffot Vizicsacsiék nyitják majd meg augusztus 23-án, pénteken 18:00-tól, ellenfelük pedig a Rogue lesz! A győztes csapat továbbmehet a negyeddöntőkbe!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Komojtalan 1 éve
  Vízsárkányról még nem hallottam, maradjunk inkább az óceán sárkánynál.
  0 0 Válasz
  • Heldeus 1 éve Komojtalan
   True, true, picit zavarba gyüttem és elírtam. :3
   0 0 Válasz
   • Komojtalan 1 éve Heldeus
    Semmi gond, de látom a szerkesztőségben baj van a magyar kifejezésekkel. Számomra érthetetlen a dolog, én (majdnem) ugyanúgy megértem angolul is, de el kellene dönteni minden angolul legyen, vagy minden magyarul, mert ez a vegyes rendszer zavaró. Mondjuk az óceán sárkány pont ocean dragon, de van ilyen :-).
    0 0 Válasz
 • Unskillful 1 éve
  Sajnos a Splyce-nál Xerxe nagyon gyenge napot fogott ki már a FNATIC ellen is, de a Misfits ellen méginkább.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közvetítések

Hirdetés