Hivatalos RTX támogatást kap PC-n a Minecraft!

Hivatalos RTX támogatást kap PC-n a Minecraft!

Végre tényleg lesz értelme RTX kártyákat venni Minecraftozáshoz.

Sokat viccelődtek régebben azzal, hogy a legdurvább PC-ken biztos Minecraft pörög majd. Az Nvidia ezt a mémet temeti el, ugyanis a jövőben tényleg lesz értelme a Minecraft játék alá RTX videokártyát venni, ugyanis hivatalosan is érkezik a ray tracing támogatás. A világ legnagyobb példányszámban értékesített videojátéka sosem látott grafikával lesz futtatható Windows 10-es PC-ken!

A Minecraft franchise kreatív igazgatója, Saxs Persson is megszólalt a bejelentés kapcsán:

"A Minecraft világában teljesen új érzés lesz játszani, köszönhetően az RTX támogatásnak. Eddig egyszerű sárga színben jelentek meg az aranytömbök, azonban ray-tracinggel már láthatóak lesznek különleges fények és árnyékok a tömbök körül, sőt akár a mobok tükröződését is megfigyelhetjük majd a kockákon."

Nemrég bejelentették a Minecraft Super Duper grafikai frissítés fejlesztését leállították, de ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy az Nvidia már dolgozott a ray tracing támogatáson. A véletlen egybeesésnek a játékosok örülhetnek a legjobban, azonban még várni kell arra, hogy megérkezzen a játékba az új grafikai opció. Várhatóan 2020-ban frissítik majd teljesen ingyen a játékot és az Nvidia drivert, addig ki kell húzni a mostani beállításokkal.

Aki nem bírja kivárni a hivatalos update-et, az addig is csorgathatja a nyálát erre a 30 perces videóra, amin modokkal érték el, hogy a játék kihasználja a ray tracing lehetőségeket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!