Friss és ropogós OP off-meta pickek egyenesen Korea Solo Q-jából

Friss és ropogós OP off-meta pickek egyenesen Korea Solo Q-jából

A 9.16-os patch jelenleg is dübörög. A LoL Mekkájából elhoztunk pár újdonságot  és más népszerű választást.

Phy már régóta népszerűvé vált a koreai OP pickek videóinak köszönhetően. Minden patch után végigmegy a statisztikai oldalakon és megnézi, hogy a világ legerősebb Solo Q régiójában éppen mely hősökkel játszanak és nyernek leginkább az ottani játékosok. Persze nincs értelme készpénzként kezelni az alább látható hősválasztásokat, de ha hirtelen nem tudod, hogy kivel kéne próbálkoznod Solo Q-ban, akkor az alábbi pickek segíthetnek.

Quinn

Első ilyen választás Quinn, aki ismét virágkorát éli. A demaciai íjász népszerűségét elsősorban új buildjének köszönheti. Kicsit leegyszerűsítve rúnák és tárgyak terén is ugyanazt érdemes rá hozni, mint a másik felső ösvényesként is helytálló lövész esetében, aki nem más mint Vayne. Az Előrenyomulás (Press the Attack) most az egyik legjobb választás a távolsági, fizikai sebzést okozó hősökre. A letaszított király kardja mindent megad neki, ami a játék elején létszükséges: fizikai sebzés, életlopás, támadási sebesség plusz az aktívjáról se feledkezzünk meg, ami mind 1v1-ben, mind csapatharcban rendkívül hasznos. Távolsági karakterként könnyen idegesíthetjük az ellenfelet, sőt könnyedén előnybe is kerülhetünk. Hatos szint után a végső képesség segítségével a térkép bármely pontján ott lehetünk egy szempillantás alatt, hogy a már megszerzett előnyünket még tovább görgessük.

Miss Fortune

MF lövészként ezekkel a rúnákkal elég gyakran szaladgál az Idézők szurdokában nálunk is. Különlegessége a tárgyakban keresendő. Míg az átlag játékos Draktharr árnykardját vagy Youmuu szellemkardját építi elsőnek, úgy Koreában Ezrealt másolva Manamún beszerzése élvez prioritást. Az elv is ugyanaz, mint a jóképű kalandozó esetében, mivel mindkét ADC manaigényes, továbbá sebzésük nagy részét a képességek által ontják ki, így ez tárgy tökéletes szinergiát biztosít. A kalózlány esetében még a Haláltánc nevezetű tárgy az, amit érdemes minél előbb a tarsolyban tudni és eltér a megszokottól. Eme építés során picit lassabban skálázódunk, de utána viszont hirtelen robbanhat a hős.

Swain

A Noxus állam céltudatos uralkodója már volt Meta alsó ösvényen még a hírhedt tavaly nyár eleji változtatások során, mikor is gyakorlatilag a klasszikus lövészek a kispadra szorultak. Nagy mestere ennek a felállásnak és a karakternek a Fnatic volt. Bwipo olyan magabiztosan mozgott vele, hogy Rekkles pár hetes kényszer pihenőre is ment. Nos, a SoloQ-ban ismét felütötte a fejét. A korai szakaszban jóval erősebb, mint az adc-k, így érdemes agresszívan játszani, valamint kihasználni ezt az időszakot. Korok pálcája egyértelműen az alfája és omegája az egésznek, de én felhívnám a figyelmet a Rylai kristálybotjára. Egy megetetett Swain ezzel a tárggyal egy csapatharcot egyedül is képes lehozni.

Graves

A bilgewateri szerencselovag sose szorult ki a Metából teljesen, legalábbis ami a rangsoroltakat jelenti. Az ázsiaiak viszont jóval agresszívabb stílusa tárgyak választásában is meglátszik. Míg nálunk a Fantomtáncos és a Fekete hasítóbárd volt a felkapott az erdésztárgy kifejlesztése után, addig keleten tövig nyomták a kicsit már orgyilkos utat, ugyanis ők a Draktharr + Youmuu párosra esküsznek.

Leona

A Riot lassú erősítgetése végre beérett, hiszen az egyik legdominánsabb támogató szerepében tetszeleghet a solarik szent harcosa. Az Utórengés elég hasznos rá, mivel a játék elején brutális sebzést biztosít a számára. A másik amire érdemesnek gondolom felhívni a figyelmet Az élet forrása nevű rúna. Sokan elhanyagolhatónak találják az általa biztosított gyógyítás mértékét, de nem egy alkalommal az a kevéske szükséges a szövetséges életben tartásához. Tárgyakban semmi meglepő nincs. Tökéletes hős jelenleg az alsó ösvény megnyeréséhez és a hógolyó effektus beindításához.

Taliyah

A shurimai nomád mágus is nagy utat tett meg. Pályafutását középső ösvényesként kezdte, ahol még egy VB kinézetet is begyűjtött, majd kis átdolgozás után a dzsungelben találta magát. Mostanában újfent az eredeti helyén idegesíti az ellenfeleit. A Boszorkányság rúnaág gyengélkedése miatt az Uralom oldalról az Áramütés (Electrocute) az ajánlott. A játék minden elemében e hős kiemelkedik a képességeiből kifolyólag: sebzés, cc és mozgékonyság. Az egyik legjobb döntés, ha kontroll mágusra van szükségünk.

Kindred

Bárány és farkas ezúttal alsó ösvényesként terrorizálja az ellenfeleket. Sokan nem is gondolják mennyire alkalmas e szerep betöltésére, mivel a stack begyűjtése így valamelyest nehézkesebb. Rúnák szempontjából a Hódító, ami domináns, de az Előrenyomulást is gyakran látni. Tárgy szempontból semmi speciális: Határtalan penge, Esszenciamartalóc és Runaan hurrikánja. Fő erőssége a mobilitás Lucianhöz hasonlóan, csak jobban skálázódik plusz a végső képessége miatt megölni sem egyszerű.

Zoe

Zoe egy elég nehezen kezelhető karakter. A fejlesztők máig szenvednek vele, hogy az egyensúlyt eltalálják. Próbálkozásuk eddig felemásnak mondható, hiszen vagy egy kombóból a tankokon kívül mindenkit kitöröl a játékból vagy a győzelmi rátája a béka feneke alatt található. Most kicsit megint az előző verzió felé billen a mérleg. Az Áramütés mellett a Sötét szüret (Dark Harvest) is jó választás lehet, itt inkább már a játékstílusunktól is függ. A legszebb vagy legundorítóbb a karakterben (attól függően, hogy velünk vagy ellenünk van), hogy elég neki a Luden visszhangja a kiteljesedéshez.

Jax

Ikáthia utolsó ismert fegyvermestere kapott egy kis szeretet a Riot Gamestől az utolsó frissítés során, ami annyira jól sikerült, hogy eredeti szerepkörei mellett (Top, erdész) már középső ösvényen is kinőtte magát egy félelmetes választásnak. Az Ugró csapás töltési idejének csökkentése elég volt ahhoz, hogy átvészelje azt a pár korai szintet, mikor még büntethető volt. Rúnák és tárgyak terén nem sok újdonságról számolhatunk be. Még mindig a Hódító a legészszerűbb számára, felszerelés terén meg A háromság hatalma a kötelező darab. Érdemes ránézni, de kezdésnek azért inkább felső ösvényen célszerű próbálkozni.

További érdekes információkért tekintsétek meg az eredeti videót!

Neked van általunk meg nem nevezett OP választás a tarsolyodban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Wallpaperplay

Kövess Minket!