Legalább 35 millió dollárt szeretne kiperelni Phantoml0rd a Twitchből

Legalább 35 millió dollárt szeretne kiperelni Phantoml0rd a Twitchből

Augusztus közepén elindult a per, ami meglepő módon komoly bajba keverheti a Twitch-et is.

Talán a mai napig Phantoml0rd és a CSGO Shuffle nevezetű szerencsejáték oldal közös ügye a Twitch és a streamerek legnagyobb botránya. Persze az elmúlt években volt dekoltázs mutogatás, macska hajítás, rengeteg Swatting és pár rasszista beszólás is, de a legnagyobb utórengéseket még mindig a fent említett ügy keltette. Ha valaki hirtelen nem emlékezne arra, hogy ki is az a Phantoml0rd, vagy mit tett körülbelül három évvel ezelőtt, annak itt egy kis segítség.

James "Phantoml0rd" Varga a LoL első éveinek egyik legnagyobb streamere volt. Leginkább a folyamatos rage-eléséről volt ismert, de a Twitch kezdeti szakaszában tényleg az egyik legnagyobb streamernek számított. Később a LoL-t elhagyván a CS:GO-ra váltott, de pár mérkőzés után magát a játékot megunta, ellenben a skinek hajhászását és a szerencsejátékot csöppet sem. Eleinte csak ládákat nyitogatott, majd a CS:GO szerencsejáték oldalak aranykorában játszott szinte mindent. Egy idő után viszont állítása szerint szponzorációs szerződést kötött a CSGO Shuffle-lel és már csak ott láthattuk játszani és meglepően sokat nyerni a streamert. Ezután viszont robbant a bomba, ugyanis egy kiszivárgott Skype beszélgetésnek hála kiderült, hogy Phantomlord nem partnere a CSGO Shuffle-nek, hanem konkrétan a tulajdonosa.

(A streamer ex-barátnője, Dinglederper is azt szeretné a nézőktől, hogy ott legyenek a nyílt tárgyalásokon)

Éppen emiatt szinte azonnal bannolták Twitch-ről, ő pedig szégyenkezve elbújt, ugyanis rengeteg pénzt csalt ki így a nézőiből, ha a feliratkozásokat és a donate-eket még nem is nézzük. Körülbelül egy évvel ezelőtt érkezett a hír, hogy a streamer beperli a Twitch-et, ugyanis több pontban megsértették a saját szabályzatukat, ezzel komoly kárt okozva neki. Mint tudjuk, ezt végül 35 millió dollárra saccolta, körülbelül ennyit vesztett azzal, hogy 3 éve nem streamelhet Twitch-en, legalábbis a szakértők szerint. Hogy őszinte legyek, én rengeteget néztem Phantoml0rd-ot és a LoL-os korszakában egyértelműen az egyik, ha nem a legjobb streamelnek gondoltam a Twitch-en. Ettől függetlenül érdemes kimondani, hogy egy igazi szemétláda, aki nem csak a nézőit, de 18 év alatti gyerekeket scammelt be néhány dollárért, amiből valószínűleg még ma is megél.

A per viszont jócskán túlmutat rajta, hiszen a Twitch tényleg komoly hibákat követett el és könnyen egy olyan helyzetben találhatják magukat, hogy fizetniük kell tetteikért. A szabályzat szerint ugyanis muszáj indokolniuk azt, hogy az adott felhasználó miért is kapott örökös kitiltást, de mindez nem történt meg, sőt a bizonyítékok szerint még a Twitch munkatársak sem voltak tisztában a saját szabályzatukkal, ez pedig "felbecsülhetetlen károkat okozott."

Richard Lewis szerint a három napos bírósági meghallgatás még nem hozott eredményt, szeptember 13-án tovább folytatódik az ügy, de lehet, hogy még ott is csak a meghallgatásokat figyelheti a nagyérdemű. A tárgyalások jelenlegi állása szerint Phantoml0rd maximum 50 ezer dollár kártérítést kaphat, a Twitch pedig sokadjára moshatja kezét az elkövetett baklövések miatt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!