Új korszakba lép a Fnatic, ehhez pedig elengedhetetlenek a cserék

Ez jelenthet majd megoldást a fnatic számára?

Tudtátok, hogy azzal, hogy a fnatic nem jutott ki a StarLadder Majorre már csak egy olyan csapat van, aki az eddigi összes Majorön játszott? Egyedül a Na'Vi mondhatja már el ezt magáról, miután a fnatic saját bevallásuk szerint is történelmi mélypontra került.

Valóban most már évek óta csak szenved a csapat, néha úgy tűnik mintha újra magára talált volna, de huzamosabb ideig egyszerűen nem tudtak jól játszani. Persze az aranykori fnatic már jócskán megváltozott és most még nagyobb változások jönnek majd a csapat életében.

A svéd szervezet hivatalos bejelentése alapján kispadra került Richard "Xizt" Landström és Simon "twist" Eliasson, sőt, további változások is jöhetnek a közeljövőben, akár szervezeti szinten is. Az biztos, hogy az egykoron fényesen csillogó fnatic logó mára igencsak megkopott, a vezetőség pedig végre nem fél megtenni azt, amire a svéd csapat szurkolói már évek óta várnak.

a fnatic-ot megsemmisítő vereség az EU Minoron

Ez akár még azt is jelentheti, hogy teljesen új irányvonalat vesz majd a csapat élete. Belsős átalakítások jöhetnek, sőt, akár egy nem teljesen svéd, egy nemzetközi csapat felállítása is terveben lehet. Véleményem szerint ez lehet a megoldás majd a fnatic-nak. Persze semmi sem annyira egyszerű, hogy pár játékos cseréjével minden megoldódik, de a teljesen svéd felállást már körülbelül két éve el kellett volna engedniük.

"Köszönetet szeretnék mondani Simonnak és Richardnak az eredményekért, amiket közösen értünk el. Mindkét játékos a lehető legjobbat hozta a fnatic-nál eltöltött ideje alatt. A játékon kívül is remek időket éltünk át együtt, Sydney-ben és Sanghajban is mindketten remekeltek, igazán sajnálom, hogy végül nem sikerült megtalálnunk azt a közös hangnemet, ami a hosszútávú céljaink eléréshez vezetett volna. Azzal, hogy a fnatic életében most először nem sikerült kijutnunk a Majorre, szükségszerűvé tette a változtatásokat. A továbbiakban Simon és Richard nélkül dolgozunk azon, hogy egy új, erős és stabil lábakon álló csapatot építsünk, ami majd újra naggyá teheti a fnatic nevét. Mindkettőjüknek a lehető legjobbakat kívánom!" - olvasható Andreas "Samuelsson" Samuelsson, a fnatic vezérigazgatójának közleményében.

Kíváncsian várom, hogy ezek után mit hoz a jövő nem csak a legendás svéd csapat, de Xizt és twist számára is. Ti melyik lehetőségnek örülnétek jobban? Egy erős, teljesen svéd fnatic-nak vagy egy erős, de nemzetközi csapatnak?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!