Tíz Legendary, de csak egy maradhat a végén: Highlander Shaman bemutató

Tíz Legendary, de csak egy maradhat a végén: Highlander Shaman bemutató

Lassan már minden Classhoz készül Highlander verzió, ezúttal a Shaman került sorra.

Még mindig csak két hete jelent meg a Saviors of Uldum kiegészítő, így nem meglepő, hogy folyamatosan érkeznek az újabb és újabb deckek, amikkel egész jól lehet haladni a Standard Rankeden. WiRer összerakott egy olyan Highlander Shamant, amivel egészen Legend 29-ig jutott. Elképesztően drága a pakli, de nem véletlen, hogy ennyire jól teljesít!

wiRer's Legend #29 Highlander Shaman

Deck kód: AAECAaoIHvkD/gX/BbIGp+4CsPAC9vAC7/cCj/sCmfsCnP8Cl4ADoIADioUDi4UDjIUDwYkD84oD9ooDrZEDipQDuZkDxZkDxpkDhp0D/KMD4aUDhKcDkKcDn7cDAAA=

Ahogy minden Highlander deck, úgy Thrall is abban bízik, hogy a Control csatákból ő kerülhet ki győztesen. Az Archivist Elysiana és a Shudderwock kombója együtt akár plusz 20 lappal is elnyújthatja a paklink égetését, amivel garantáljuk legalább a döntetlent, ha Elysiana harcba torkollna a meccs. WiRer nem bízta a véletlenre és belepakolt a deckbe tíz Legendaryt, amiből csak SN1P-SN4P szerezhető meg ingyen. Ez azt jelenti, hogy a maradék 29 lapra összesen 17 800 dustot rákölthetünk, amiből kijön három fullos Combo Priest is. A Highlander deckeknek ez az egyik szépsége, hogy annyira limitáltak a lehetőségek a duplikációk kiesése miatt, hogy minden olyan lapot előhúzhatunk a gyűjteményünkből, ami vagy paklipörgetésként, vagy leszedésként, vagy value termelésként használható. 

A nyerő kártya a legtöbb esetben Shudderwock és Elysiana lesz, de nem mehetünk el Zehprys the Great mellett sem. Tizedik körben fixen behúzhatjuk vele a Twisting Nethert, ha megszaladna az ellenfél boardja, de nagy lények esetén is jól működik, mivel előszeretettel kínálja a Sapet és a Shadow Word: Deatht. A Control Shamanok legdrágábbika egész jól megállja a helyét a többi Highlander pakli ellen, de egy rosszabb kézzel simán kapitulálhat az Aggro és Combo deckekkel szemben. Ha szeretjük a 20-25 perces meccseket, akkor nem kell tovább keresni, azonban ilyen drága paklikat nem lehet nyugodt szívvel ajánlani senkinek. Túlságosan nagy a veszélye annak, hogy feleslegesen kidobunk az asztalon néhány marék varázsport, amit jobb célokra is felhasználhatnánk.

Egy érdekesség még wiRerrel és a Highlander Shamannal kapcsolatban. Rdu, a népszerű streamer és profi versenyjátékos épp high Legendben farmolta a minél jobb helyezéseket egy Highlander Mage-dzsel, amikor szembejött vele wiRer a fenti változattal. A 30 perces meccsen legalább ötször égett ki Rdu, majd fogadást kötött a nézőivel, hogy összerakja a Highlander Shamant, ha veszít ellene. Végül wiRer behúzta a maratoni mérkőzést, így Rdu kénytelen-kelletlen legyártotta a játék egyik leglassabb és legdrágább pakliját.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!