Gyenge franciák, erős oroszok és rengeteg technikai szünet - Ilyen volt a StarLadder Major első napja

Gyenge franciák, erős oroszok és rengeteg technikai szünet - Ilyen volt a StarLadder Major első napja

Technikai gondok nélkül nem is Major a Major.

Végre elstartolt 2019 második legjobban várt versenye, a berlini StarLadder Major. Az első nap pedig pontosan úgy indult, ahogy sajnos általában szokott, rengeteg csúszással, majd olyan meglepeés eredményekkel, amik azonnal borították szinte mindenki Pick'Em Challenge-ét.

Az első napon persze még Bo1-es meccseken szurkolhattunk, de ugyan ki gondolta volna, hogy az egyik legnagyobb esélyesként számon tartott Vitality labdába sem tud majd rúgni, míg a sokak által azonnali kiesésre ítélt DreamEaters ha nem is könnyedén, de átlövi magát az NRG csapatán? Pedig pontosan ez történt, a Major első két mérkőzése máris meglepetés eredménnyel szolgált, én pedig kényszeredett mosollyal ültem a monitor előtt, látva, hogy máris elbuktam a Pick'Em tippjeim egy részét.
Az NRG és a Vitality meccsek hangulatát pedig már egyébként is a Mariana-árok mélyére sikerült süllyeszteni a mérkőzéseket megelőző percekkel, majdhogynem órákkal. FACEIT London, IEM Katowice, StarLadder Berlin, a legutolsó három Major mind órási technikai szünetekkel indult. Pontos információt nem kaptunk a szervezőktől, de több, mint egy órát csúszott az első két mérkőzés kezdete, nem csoda, hogy maguk a játékosok sem tudták már elütni az időt a hosszú várakozás alatt.

via Gfycat

Nem volt teljesen tökéletes a streamek minősége sem, de szerencsére a nap második felére már minden megoldódni látszódott, csak remélni tudjuk, hogy a StarLadder Major az első nappal ki is játszotta az össze technikai szünet kártyáját.

A nyitó meccsek után többnyire már a papírforma érvényesült, de azért voltak izgalmas és meglepő mérkőzések is. A CR4ZY csapata például brutális menetelésbe kezdett, első meccsükön a Grayhound ellen 11-4-ről hozták vissza Nuke-ot, utána pedig a FURIA ellen tudtak nyerni, 16-11-re Trainen.

Vajon három győzelemmel tovább ma a CR4ZY csapata?

Ugyanilyen jól kezdte a Majort a mousesports, a G2 és a North csapata is, négyük közül ketten ma már biztosan továbbjutnak az első szakaszból, méghozzá veretlenül. Kettő csapat viszont biztosan búcsúzik Németországtól és a Majortól, a Grayhound, a compLexity, a TYLOO és az INTZ sem tudott egyetlen meccset sem nyerni tegnap.

az első nap eredményei, lent pedig a mai nap mérkőzései (forrás: hltv.org)

Szerintem a CIS csapatok vívták ki a legnagyobb elismerést tegnap, mindhárom biztonságosan várja a mai mérkőzéseket, és tekintve, hogy a jelenleg 1-1-es csaptok között vannak gyengébb láncszemek, könnyen lehet, hogy a forZe, a Syman és a DreamEaters csapatai közül valaki, akár még a következő szakaszba is továbbjuthat. Még az este megkaptuk a mai párosításokat, délután 1 órakor pedig folytatódik is majd a StarLadder berlini Major versenye.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!