"Eléggé fájt a Syman elleni vereség" - NBK nyilatkozott eddigi berlini eredményeikről

A Syman nem csak a Vitality-t, mindenki mást is meglepett.

Nem igazán sikerült jól a Vitality első meccse Berlinben, sőt, egész nyugodtan mondhatjuk, hogy pocsék eredménnyel zártak a franciák. Persze nem ők voltak az egyetlenek akiket meglepett az első ellenfelük, később pedig a brazil INTZ ellen sikerült szépíteniük. A nap végén a HLTV kapta el a franciák közül NBK-t, aki nem sok jót tudott mondani az első mérkőzésükről.

A tavaszi szezon után nem igazán tudtátok felfrissíteni a játékotokat és a köreiteket. Elégedett vagy azzal a felkészüléssel, amivel ide érkeztetek?

"Van amin tudtunk változtatni, az olyan apróságokon például, hogy Mirage-on helyet cseréltünk apEX-szel. Leginkább ilyen változtatásokra van szükségünk, ha el akarjuk érni a céljainkat. A felkészülés pedig mehetett volna jobban is, de a gondok forrása általában mi magunk vagyunk. Játszottunk néhány kemény ellenféllel szemben, de nem adtunk bele mindent 100%-osan. De jelenleg ebből kell dolgoznunk, pórbáljuk a Major minden meccsén a lehető legjobbat formánkat nyújtani."

Ez az első meccsen nem igazán sikerült. Mi volt a gond a Syman ellen?

"A győzelem kulcsa, hogy mi irányítsuk a játékot, mi erőltessük rá a Symanra az akaratunkat. Ami történt, az pont ennek az ellentéte volt. Egyszerűen a pálya minden részén ott voltak, ki tudták használni a hiányosságainkat, mi pedig egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni velük. Sokak szerint a pálya tehet róla, de nem. Csakis mi magunk tehetünk a vereségről, ahogy játszottunk, ahogy képtelenek voltunk felülemelkedni rajtuk. Mindegy, hogy ki az ellenfél, ezen a szinten nem adhatsz nekik teret, mert ugyanúgy ki fogják használni, ahogy a Syman is tette."

Az INTZ ellen már teljesen más játékot láthattunk tőletek. Az első félidőt például teljes egészében domináltátok.

"Igen, az egónk eléggé megszenvedte az első meccset, nem akartunk kikapni, különösen úgy, hogy minket tartottak számon a legerősebb, míg a Symant a leggyengébb csapatként az ittlévő 16 csapat közül. Eléggé fájt a vereség, de az segített erősen kezdeni a második meccset. Aztán csak a tervünk szerint játszottunk és minden remekül ment. Nem hagytuk levegőhöz jutni őket, nem úgy, mint az első meccsen a Syman ellen. Az egy erős intő jel volt számunkra, de velünk minden verseny minden első meccsén ez történik általában. (nevet)

Igen, ez valóban így szokott lenni. A francia csapatok ráadásul különösen szeretik elbukni a reggeli meccseket. Ez szerinted rátok is igaz?

"Az eredmények azt mutatják, hogy igaz. (nevet) Valóban sűrűn szenvedünk bármely verseny első meccsén. Próbáltunk ezen javítani, de még nem jöttünk rá a titok nyitjára. Pedig muszáj lesz fejlődnünk, mert nem engedhetjük meg, hogy minden első meccset elbukjunk, különösen ebben a GSL rendszerben. Próbálunk nem erre figyelni a nyitómeccseken, de még nem találtunk működő megoldást a problémára."


Ha mondanod kellene egy számot, mit gondolsz mennyi az esélye annak, hogy a két meccs közötti mezváltás miatt sikerült nyernetek a brazilok ellen?

"Természetesen minden a mez miatt volt... nem, egyébként nem. A fekete valahogy elegánsabb, a második meccsre pedig egyszerűen sokkal felkészültebben mentünk. Megtartjuk a fehér mezeket a médianapokra és hasonlók, de ha játszunk akkor feketében játszunk." (nevet)

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!