"Ha jön egy nagy verseny, akkor a CIS csapatok mindent megtesznek a siker érdekében" - AdreN

Nem csak az AVANGAR, a többi CIS csapat is remekel Berlinben.

Meglepően jól teljesítenek a CIS csapatok a Majorön, talán csak a Syman van csak lemaradva a többiektől. A DreamEaters, a forZe és az AVANGAR viszont bőven továbbjuthat akár a következő szakaszba is. Hármójuk közül egyértelműen az AVANGAR tűnik a legerősebbnek, a HellRaisers elleni könnyű győzelem után pedig már csak egyetlen győzelemre vannak a továbbjutástól. A HR elleni meccs után a FaZe-től az AVANGAR-hoz igazoló AdreN-nel beszélgetett a HLTV munkatársa.

Először is mesélj kicsit az AVANGAR-hoz való csatlakozásodról. Két hónapja vagy már a csapattal, milyen érzés hazai, kazah csapatban játszani?

"Imádom a közös játékos. A FaZe után orosz nyelvű csapathoz akartam csatlakozni, az AVANGAR pedig minden elképzelésemnek megfelelt. A többiek mind fiatalok, így én tudok számukra tapasztalattal szolgálni, de imádom, hogy mindannyian fejlődni szeretnének. Nem úgy mint fiatal játékos, akik csak pusztán játszanak, mennek előre és mindent aimból akarnak megoldani. Tudok a saját játékomra figyelni, és azontúl leginkább bátorítást nyújtok nekik egy-egy nagyobb verseny alkalmával."

A FaZe-nél eltöltött időd alatt jöttél rá, hogy nem fog működni a nemzetközi felállás és inkább egy orosz nyelvű csapathoz szeretnél tartozni?

"Nem volt semmi gondunk a nyelv miatt amikor a FaZe-ben játszottam. Gyorsan tudtam alkalmazkodni az angol kommunikációhoz. De végül csak elhatároztam magam egy orosz nyelvű csapat felé, mert mégis gördülékenyebb az információ átadásom és jobban tudok így a saját játékomra is figyelni. Könnyebb játszani, ha oroszul kommunikálhatok."

Milyen a helyzeted csapaton belül? Igazi veteránként, Major győztesként érkeztél ide. Van szavad a többiek fölött?

"A Gambites Major győzelem persze hogy hatással volt rájuk is, abból is motivációt tudtak meríteni. Sok játékunkat látták, kielemezték a demóinkat, átvettek dolgokat a régi játékunkból, így könnyű volt ebbe a csapatba is beilleszkednem. Szóval igen, talán egy kis befolyásom a többiekre nézve. De ez legtöbbször jól jön, mert ha feldobok egy ötletet, akkor pozitívan reagálnak és azt mondják, hogy 'Oké, gyerünk, próbáljuk ki.'

Az eddigi meccseiteket egy szoros és egy könnyű győzelem, valamint egy szoros vereséggel tudtátok zárni. Hogyan értékeled magatokat, elégedett vagy az eddigi formátokkal?

"Rengeteget gyakoroltunk és úgy gondolom elég jó formában vagyunk .De vannak olyan problémák amik miatt nem vagyunk eléggé magabiztosak, ezeken javítanunk kell. Úgy gondolom, hogy az első két meccsünk után máris sikerült túllépnünk ezeken a problémákon. Az első két mérkőzésen leginkább mentális gondok miatt szenvedtünk."

A Syman és a DreamEaters csapatától is láttunk már meglepetéseket, a forZe pedig már jó ideje az egyik legjobb CIS csapat. Milyen érzés látni az ő sikereiket is?

"Mindig is tudtam, hogy a CIS régió erős. Talán a gyakorlásokon nem a legjobbak a CIS csapatok, de ha jön egy nagy verseny, akkor mindent megtesznek a siker érdekében, egyáltalán nem ijedtek."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!