Magyar LoL játékos Kelet-Európa trónján: ott van az a történelmi EBL győzelem és az MVP cím!

Magyar LoL játékos Kelet-Európa trónján: ott van az a történelmi EBL győzelem és az MVP cím!

Sajnos magyar csapatnak nem, de magyar játékosnak szoríthattunk az EBL döntőjében. Meight a Crvena Zvezdával ért fel a csúcsra!

A világ legnagyobb LoL ligáiban a 2019-es Summer Splitek rájátszása zajlik, de érdemes figyelni a kisebb ligákra is, mivel magyar játékosokért lehet szorítani. Török "Meight" Máté olyasmit ért el, amire még sosem volt példa: első magyarként bejutott az EBL döntőjébe, ha már ott volt, jól meg is nyerte azt a Crvena Zvezda csapatával!

Meight és a CZV, azaz egy magyar mides a régió szupercsapatában

A SEC IX. szezonjában még a WiLD Multigaming csapatát erősítette Meight, azonban június 13-án bejelentette a csapat, hogy Máté külföldre, az újjáépülő Crvena Zvezda csapatához igazol. A szerb egyesület minden követ megmozgatott, hogy a kelet-európai régió szupercsapatát összerakja, mivel Meight mellett megszerezték azt a DoubleAimet is, aki az ASUS ROG Elite színeiben már az EU Masterst is megjárta és egyértelműen a legjobb dzsungelesnek mondható Magyarországtól keletre. A DoubleAim  - Meight tengely már megvolt, melléjük érkezett a felső ösvényre a svéd Quinncidence, az alsó ösvényen Pl0x maradt a lövész pozícióban, de támogatót "mother Russia-ból" találtak mellé Skash személyében. Ezzel összeállt egy pokolian erős gárda, amiben Meightre és DoubleAimre irányult a figyelem, mivel mindkét idéző már évek óta a legmagasabb szinten kergette őrületbe az ellenfeleit.

CZV útja a döntőig, avagy Meight történelmet ír

A nagy nevek és a megfelelő szakmai háttér együttesen dolgozott azon, hogy ne süljön be a projekt, amin nyár eleje dolgoztak a szerb csapatnál. Kisebb megingások ellenére odaértek a második helyre az alapszakasz végén, azonos eredménnyel, de ekkor még az ASUS ROG Elite mögött végeztek a tabellán. A rájátszásban nem volt kérdés, hogy a CZV simán ott lesz a döntőben, de az ASUS-t majdnem megtréfálta Meight ex-csapata. Végül sikerült a Vadakon átlépnie az alapszakasz győztesének, de előzetesen nem sok jóra számíthattak Meighték ellen a döntőben.

A döntő és a dicsőség


Meight mini-interjú a döntő után

Ahogy azt várhattuk, óriási lendülettel vágott bele a CZV a végső összecsapásba és feltörölte az első meccsen a padlót ellenfelével. Meight Ryze-zal tökéletesen játszott, nem volt kérdés, hogy melyik csapat szeretné jobban a győzelmet. A második meccsre kicsit összeszedte magát az ASUS, de ez csak a mérkőzés első szakaszában volt elég arra, hogy tartani tudják Meight és DoubleAim párosát. Máté ezúttal Sylasszel játszott nagyot, amit a harmadik meccsre is behozott. Az ASUS 0-2-nél mindent megpróbált és sokáig úgy is tűnt, hogy ezúttal összejöhet nekik a szépítés. Miden sikerült Meightet kordában tartani és DoubleAim Olafja sem alkotott maradandót. Zoiren Akalival őrült nagy meccset játszott és már-már elkönyvelhettük, hogy Meightnek még várnia kell a történelmi győzelemre. Szerencséjére az ASUS elszámolta magát és Quinncidence backdoor taktikája majdnem Nexus döntéssel végződött, de utolsó erejével életben tartotta még reményeit a másik szerb csapat. Az utolsó pillanatokban azonban jobban ott volt fejben a CZV, így két sima győzelem után nehezen ugyan, de összejött az utolsó is. 3-0-val a Crvena Zvezda lett az EBL bajnoka, Meight első magyarként, a döntő és az egész EBL legértékesebb játékosaként (MVP) emelhette magasba a kupát.

A CZV az EBL bajnoki címmel a zsebében megváltotta a jegyét az EU Masters Stage Eventjére, ami azt jelenti, hogy újabb magyar játékosért szoríthatunk a kontinens második számú ligájában. Gratulálunk Meightnek és szurkolunk neki, hogy még több sikerben legyen része a nemzetközi karrierje során!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!