"Ha valaki meg akar tanulni játszani Vertigon, nézze a mousesports meccseit" - kennyS

Pár napja van csak a G2-nak, hogy kijavítsák a hibákat, amiket az utóbbi napokban láttunk tőlük.

Ha nem is 3 sima győzelemmel, de 3-1-es statisztikával csak továbbjutott a G2 a StarLadder Major következő szakaszába. Az utóbbi hónapom eredményei alapján ezt el is várhattuk a francia csapattól, ami bár úgy látszik végre megtalálta régi formáját, nem annyira stabil még ez a jó teljesítmény. De hol máshol ha nem a Major legjobb 16 csapata között lehet a legjobb bizonyítani? A csapat terveiről és eddigi meccseikről Berlinben, a franciák legnagyobb sztárjátékosa, kennyS mesélt.

Kezdjük a mousesports elleni meccsel. Trainen elég jók voltatok, aztán Dust2-n egy 11-4-es vezetést dobtatok el magatoktól. Mi volt a gond D2 CT oldalán?

"Magával ragadott minket az ár és egyszerűen senkinek sem volt megoldása a helyzetre. Ma sem volt könnyű dolgunk, de ma meg tudtuk mutatni milyen az amikor jól játszunk. A mouz remekül játszott T-ben nekünk pedig voltak gondjainak a védelmünkkel, ami eléggé zavart mindenkit a csapatban, különösen mert nem igazán gyakoroltunk Dust2 CT oldalára. Szerencsére gyorsan tanulunk, meg tudjuk oldani a problémákat, hiszen most lesz rá néhány napunk. A legszomorúbb az egészben, hogy a pálya után körülbelül 5 perccel már mindenki pontosan tudta, mit kellett volna jobban csinálnia. Egyszerűen nem voltunk elég erősek, úgy éreztük mintha hatvanan lettek volna  apályán, mert sehol sem tudtunk számunkra kedvező helyzeteket kialakítani. Elkezdtünk pánikolni, mivel nem volt megoldásunk."

Utána megvolt az első hivatalos meccsetek az átalakított Vertigon. Viszont CT-ben is szenvedtetek, mi volt az oka?

"Egyszerűen még nem szoktunk hozzá a pályához. Vertigo nagyon fals képet ad a CT oldalunkról, hiszen Overpasson például remek védekezésünk van. (...) Nehéz dolgunk volt, van, hogy az ember annyira próbál koncentrálni valamire, hogy végül semmi sem úgy jön össze, ahogy tervezte. (...) Sok gyengeségünk van még amin változtatnunk kell."

Korábban dephh azt mondta, hogy a változtatásoknak köszönhetően kevésbé T orientált Vertigo, mint korábban. Szerinted mi a helyzet most a pályával?

"A mouz például nagyon érdekesen játssza Vertigot, azonnal rámennek a B lerakóra elfoglalására. Mivel B kisebb lett mint korábban, a támadóknak kevesebb lehetőségük van elbújni például a lépcsők alatt, így ez inkább a védekezőknek kedvez. És az új szoba is remek lehetőségeket kínál arra, hogy valaki hátba kerülje az ellenfelét és több figyelmet helyez a pálya középső részére is. Korábban nem igazán játszott középen senki. Jelenleg szerintem nem csak jobban játszható Vertigo, de nézni is sokkal élvezetesebb, mert a pálya több szegletén is érdemes ott lennie a játékosoknak. (...) Ha valaki igazán jól akar játszani Vertigon, akkor érdemes megnéznie a mouz köreit, ahogy tettük azt mi is." (nevet)

A következő pár napban a CT oldalatok hibáié lesz a főszerep? Azokon próbáltok majd javítani elsősorban?

"Igen, egyértelműen erre fogunk figyelni. Hogy például Dust2-n újra mi legyünk az egyik legjobb CT csapat. Persze beszéltünk már arról is, hogy mi okozhatja azt, hogy sokan vissza tudnak zárkózni ellenünk, de nem hiszem sok időt szánnánk erre. A lényeg, hogy ezen már túl vagyunk, továbbjutottunk, még ha nehezebben is, mint azt gondoltuk. A következő szakaszra már frissen és felkészülten érkezünk majd."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!