Gigászi csatában sikerült továbbjutnia a CR4ZY-nek , életük első Major tornáján

Gigászi csatában sikerült továbbjutnia a CR4ZY-nek , életük első Major tornáján

A Major első szakaszának utolsó napja van ma, és a Vitality még mindig nem jutott tovább. 

A Major első szakaszának utolsó napjához érkeztünk. Hat csapat van még versenyben, de a legjobb 16 között már csak három hely kiadó. Sokak meglepetésére a Vitality még nem jutott tovább, így őket ma is láthatjuk játszani, ahogy az AVANGAR, a forZe, a Syman, a DreamEaters és a Grayhound játékosait is. Na de nézzük, hogy mi történt tegnap.

A HellRaisers, a compLexity és a FURIA csapataitól elbúcsúzhattunk, mindhárman egy győzelemmel és három vereséggel zárták a 2019-es StarLadder Majort. A HR bukdácsolására talán lehetett számítani, de a compLexity és a FURIA csapatától a szurkolók és úgy néz ki, hogy a saját vezetőségük is sokkal többet várt. Az észak-amerikai ötös vezérigazgatója például Twitteren fakadt ki. Elmondása szerint "ezek az eredmények egyszerűen nem fogadhatóak el."

Három csapat viszont nagyon boldog lehetett tegnap, hiszen ők a tegnapi győzelmükkel érték el a bűvös hármas számot, tehát továbbjutottak a Major következő szakaszába. Általánosságban elmondható, hogy nem túl izgalmas meccsek voltak a tegnapiak, a DreamEaters és a CR4ZY összecsapásán kívül mindegyik két pályán véget ért. Persze voltak olyan meccsek, mint például a G2 és a forZe összecsapása, ahol nem sok kellett, ahhoz, hogy a remekül játszó oroszok felülkerekedjenek a franciákon. 
Végül azonban mondhatni minden a papírforma szerint alakult. Továbbjutott a G2, az NRG a CR4ZY. Utóbbi csapatot viszont szeretném kiemelni, hiszen sokatoknak talán teljesen ismeretlenek, első Major tornájukat teljesítik és eddig le a kalappal előttük. Persze aki korábban is követte a csapatot, az pontosan tudta mekkora potenciál rejtőzik bennük, csak azt a bizonyos utolsó lépcsőfokot nem tudták sohasem megugrani.
Most viszont több, mint valószínű, hogy a Major lesz a kiugrási lehetőségük a középszerűségből, hiszen már a legjobb 16 között vannak és meg lennék lepődve ha a következő szakaszban 180 fokot fordulna a csapat és nem tudnának egyet meccset sem megnyerni.

"Nagyon boldog vagyok és persze büszke is a csapatra, nehéz volt idáig eljutnunk. Három hónap alatt három bootcampet is tartottunk mielőtt ideérkeztünk, úgy gondolom kellően felkészültünk. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, még a tegnapi North elleni meccs után is. Ma már a DreamEaters ellen a saját játékunkat tudtuk játszani. Köszönjük a támogatást nem csak Szerbiából, de a világ minden részéről" - nyilatkozta huNter, a csapat egyik oszlopos tagja.


Ma még három darab Bo3-as meccs vár ránk. A Vitality talán könnyedén megugorja majd az akadályt, amit a Grayhound játékosai állítanak eléjük, de az első két meccs, a CIS csapatok összecsapásai roppant izgalmasnak ígérkeznek, tekintve, hogy a jelenlegi AVANGAR képes nagyon jól játszani, a forZe, a DreamEaters és a Syman pedig egyértelműen a berlini Major meglepetés csapatai.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!