Sorban állás, milliós nézőszám és rengeteg szerver: elrajtolt a WoW Classic!

Milliók várták az érkezését, de végre itt van. Megjelent a World of Warcraft Classic és a szerverek azonnal lehaltak.

Évről évre csepegtette az információkat a Blizzard a sokak által várt WoW Classicról, de a hivatalos bejelentésig egészen a 2018-as BlizzConig kellett várnunk. Azóta eltelt majdnem egy év, de végre elindultak a szerverek és mindenki újraélheti azt az élményt, amit 2004-ben a WoW indulásakor már megtapasztalt. Nem volt zökkenőmentes az indulás, de a számok magukért beszélnek!

Szerverek és sorok

Nagyjából 1-3 órát kellett várni a többségnek, hogy bejusson a kiválasztott szerverre, annak ellenére, hogy a Blizzard folyamatosan bővítette az elérhető szerverek számát. A legnépszerűbb PVP szerókra akár 10000+ játékos is várakozott egy időben, mivel az open-world PVP még mindig az egyik legjobb része a WoW Classicnak. Volt néhány normál szerver is, ott egyáltalán nem alakult ki semmilyen sor, de nem igazán éri meg ezeket választani. 

Twitch

A legnagyobb WoW-os videósok (Asmongold, Method stb.) természetesen belőtték a közvetítést, azonban nem csak miattuk ment 1,1 milliós össznézettség fölé a WoW Classic, mivel Shroud, Sodapoppin és több nagy variety streamer is ezt a játékot választotta a hajnali órákban. Azóta is pörög a játék, jelenleg 450 000-n nézik a murlocok farmolását.

WoW > karbantartás

Norvégiában pont a Classic WoW estéjére időzítették az internethálózat karbantartását, azonban viszonylag gyorsan rájöttek, hogy ez nem egy túl jó ötlet. Inkább elhalasztották a kábelek felújítását szeptember 10-re és sok szerencsét kívántak minden játékosnak.

Kövess Minket!