Itt az Anno 1800 Season Pass első része - A Sunken Treasure DLC az, ami tökéletesen kiegészíti az alapjátékot

Itt az Anno 1800 Season Pass első része - A Sunken Treasure DLC az, ami tökéletesen kiegészíti az alapjátékot

A tenger mélye érdekes dolgokat rejt. Ideje felfedezni egy új világot és persze a benne élő furcsa lakókat is.

Pár hónappal ezelőtt az Anno 1800 legújabb epizódja belopta magát a szerkesztőink szívébe. Mondjuk a 2070-es epizód nem rakta túl magasra a lécet, viszont az új fejezet magasan átugrott felette és talán a széria legjobbjai közé lőtte be magát. Ha pedig ez még nem lett volna elég, akkor a fejlesztők azt is bejelentették, hogy érkezik egy Season Pass, aminek a tulajdonosai folyamatos frissítéseket, extra dolgokat és persze három DLC-t kapnak majd az év folyamán.

Így hát mi is fogtunk egy bérletet és nemrég lehetőségünk volt letesztelni a Sunken Treasure epizódot, ami bizony nagyszerűre sikerült.

Az új vizek - Cape Trelawney

Az első Anno 1800 kritikánk egyik sarkalatos pontja volt, hogy a történet, a sztori szál egy kicsit rövid volt. Az első kiegészítő pedig pont ezen változtat, hiszen a királynő eltűnt és mi mehetünk utána, hogy megkeressük. A küldetések során a nagy térképen egy teljesen új terület tárul fel előttünk, ez a Cape Trelawney. Magáról a feladatokról többet nem szeretnénk elárulni, de az biztos, hogy érdekes fordulatok várnak rátok. Az új szigetvilág hátteréről annyit kell tudni, hogy itt hatalmas armadák harcoltak egymással és bizony azok közül nagyon sok el is süllyedt, ezért az egész terület tele van hajóroncsokkal, amiken egzotikus kincsek, nagyszerű találmányok, sőt még állatok is várják, hogy kihalásszuk őket.

Miután megérkezünk az új világba az első és legfontosabb ismérv, ami szembejön, hogy északon egy hatalmas sziget, ami majdnem négyszer akkora, mint akármelyik földdarab a játékban. Ha pedig ez nem lenne elég, akkor a hely még erőforrásokban is gazdag, gyakorlatilag mindent megtermelhetünk rajta és még ki sem kell mozdulnunk. Az alap gépi ellenfeleken kívül most nem kapunk kalózokat csak egy másik kincskereső, Vasco Oliveira fogad minket. Ez annyit jelent, hogy felépíthetünk egy hatalmas várost anélkül, hogy sok charter útvonalat be kéne pakolni, hiszen attól nem kell félni, hogy helyszűkében leszünk.

Kincskeresésre fel, avagy a feltalálóké a világ

Vasco mellett másik NPC is bekerült a játékba. Old Nate a kicsit bogaras feltalálónk, az a karakter, akitől kincses térképeket és fura, de nagyszerű masinákat vásárolhatunk. Ugyan a térképeknél a valuta még mindig az arany, azonban a gépekhez már más kell és itt jön a képbe a kiegészítő központi eleme, a kincskeresés. Mikor első alkalommal megyünk el Nate szigete mellett, akkor egyből kapunk egy hajót, amin van egy érdekes gépezet, a búvárharang. Ezzel a kissé furcsa tengeralattjáróval hozhatjuk felszínre a roncsokon talált dolgokat. Lehet itt arany, különböző műkincsek, néha állatokat is kifogunk és a legtöbbször találunk alkatrészeket. Ez pedig, ami az extra tárgyakhoz kell. Ebből lesz a hajónkon szonár, giroszkóp, de Nate ebből fabrikál majd nekünk tüzijátékot is, ami a polgárainkat deríti majd jobb kedvre. 

A folytatás jó, de hova tovább?

Ahogy már említettük, a Sunken Treasure pont azokban egészíti ki a játékot, amire nagyon szükség volt. A történet tovább folytatódik, érdekes új NPC-ket kaptunk, a kincskeresés pedig egy teljesen jó új mechanika. Az egyetlen kérdés, ami felmerül, hogy a Botanica és a The Passage miben rak majd hozzá a játékhoz, ha már ez nagyon sok pluszt adott.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!