Jön az európai LoL El Clásicoja, Faker bővítheti a trófeagyűjteményét - heti meccsbeharangozó

Jön az európai LoL El Clásicoja, Faker bővítheti a trófeagyűjteményét - heti meccsbeharangozó

League of Legends - Már nincs sok hátra a nyári szezonból, tartsatok velünk!

Elérkeztünk az utolsó előtti héthez. Szinte mindenhol már csak az elődöntők és/vagy a finálé vár ránk. Emiatt természetesen csak a legjobbak maradtak talpon és hívják táncba a vetélytársaikat. Az LCS végeztével egy új bajnokság is bekerült a kínálatba, reméljük elnyeri a tetszéseteket a választásunk!

LEC-negyeddöntő: Rogue - FC Schalke 04

Időpont: aug. 30., péntek 18:00

Kis szerencsével elért rájátszás szereplést is hatalmas sikernek fogta fel a Rogue, még maguk a játékosok sem hitték el, hogy itt lehet keresni valójuk. Aztán az első fordulóban a kék-sárga csapat hatalmas meglepetésre (és a magyar közösség hatalmas bánatára) átgázolt a Splyce gárdáján. Vizicsacsiéknak nem volt ellenszerük a zsiványok játékára. Ahogy szokták mondani, az evéssel jön meg az ember étvágya, szóval már a szervezet is szebb álmokat dédelget. Erre minden esélyük megvan ha Larssen, a svéd csoda gyerek továbbra is ilyen formában tolja (az a Corki a kígyók ellen gusztustalan volt). Szép jövő előtt áll előttük, ha a másik két tehetséges fiatalt, azaz Inspired és Finnt (aki amúgy svéd) is sikerül megtartaniuk, valamint tovább fejlődnek.

A Schalke jobban megizzadt az előző körben, igaz ők is csak 1 meccset adtak a Vitalitynek. A kék-fehérek eddig kísértetiesen hasonló szezont futnak, mint tavaly: gyenge tavasz, amikor is épphogy lecsúsznak a playoffsról, majd nyárra összeáll a gárda, elkezd működni a kémia, illetve beindul a gőzhenger. Ha a neveket nézzük, akkor papíron mindenhol ők az erősebbek, de hát ugye múlt héten is a statisztika, a szakértők, sőt mi is egyértelműen a Rogue kudarcát vizionáltuk, aztán....

Ezen párharc bónusz tétje, hogy a vesztes végleg búcsúzik idénre, míg a győztes legrosszabb esetben is még a Gauntletben vitézkedhet a nemzetközi színpadért.

Szerkesztőségi tippek:

Rogue (2): Wolfi, Tito

Schalke (3): Huzsi, Loemifar, Hodi

Nektek mi a véleményetek?

LCK-döntő: Griffin - SK Telecom T1

Időpont: aug. 31., szombat 9:00

Az utolsó 3 split egyértelműen a Griffinről szólt Koreában. Ez a csapat jött, látott és győzött. Pontosabban győzni szerettet volna. Az összes alapszakaszt végig uralták (kétszer az első helyen végeztek, egyszer meg a másodikon), a fináléban is mindig ott voltak, de azokat eddig kivétel nélkül elbuktak egytől egyig. Velük kapcsolatban ez a legnagyobb kétely, mert a tudásuk, valamint tehetségük megkérdőjelezhetetlen, de a kulcs szituációkban a mentális blokk eddig permanensen elgáncsolta őket saját maguk megkoronázásában.

Az SKT meg ennek teljesen az ellentéte. Tavasszal, sőt most is szenvedésnek érződött a játékuk, valahogy bekecmeregtek a rájátszásba, de onnantól mintha kicserélték volna őket. Az áprilisi döntőben szó szerint kivégezték a Griffint, a nyári menetelésük felvételeire meg én személy szerint kiraknám a 18-as karikát. Egészen brutális, amit eddig mutatnak. Régi motorosoknak üröm az örömben, hogy vezéráldozatokra volt ehhez szükség. A 2014-es Worlds MVP támogató Mata egy ideje már csak a kispadról szemléli a dolgokat. Helyette Effort tündököl. Ha ismét ők ülnének fel a trónra, akkor a Faker-SKT páros már 8 LCK-s bajnoki címmel rendelkezne, amivel világszinten is rekordtartó lenne a szervezet.

Szerkesztőségi tippek:

Griffin (3): Loemifar, Wolfi, Tito

SKT (2): Huzsi, Hodi

Ti mit gondoltok?

LEC-elődöntő: G2 Esports - Fnatic

Időpont: aug. 31., szombat 17:00

Már évek óta ez a 2 sztárcsapat uralja az európai profi szcénát olyannyira, hogy rajtuk kívül eddig csak az Alliancenak sikerült egyszer az elsőséget behúzni (még 2014-ben, de ők már ősidők óta nem a mezőny tagjai). A Fnatic 7, míg a G2 5 bajnoki címmel büszkélkedhet.

Most egyértelműen a G2 korszakát éljük. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a nyári All-Pro első csapatába (újságírók szavazatai alapján összeállított álomcsapat) csak G2-s játékos került. Ilyenre utoljára Európában a legendás 2015-ös Fnatic volt képes. Ha már az a társaság szóba került, lassan eldöntöttnek látszik a vita minden idők legjobb európai/nyugati kezdőötöse témakörben a szamurájok javára. Ha kicsit előre futnánk az időben, akkor lehet a nyugati jelzőt is eldobhatjuk majd, ugyanis olyanra készülsz a szürke-fekete gárda, amire eddig nem volt példa: behúzni elsőként az úgynevezett Grand Slamet. A dolog lényege, hogy az adott évben mindent megnyernek (a 2 regionális szakaszt, az MSI-t, valamint a vb-t). Ez még az SKT-nak sem sikerült dicső érájukban.

A Fnatic a G2 dominanciájának köszönhetően a médiában kicsit háttérbe szorult, de ne feledkezzünk meg, hogy 4 emberük is világbajnoki döntőt játszott tavaly, továbbá ott van Nemesis. A fiatal szlovén középső ösvényesnek kellett kis idő, míg felvette a LEC sebességét, de augusztusra oda jutott, hogy szememben legalábbis megkérdőjelezhetetlenül Top 2 a posztján. Humanoid is nagyszerű pár hónapot tudhat magáénak, de Nemesis necces helyzetekben fejben a cseh idéző előtt áll. Egyedül Caps előzi meg a rangsorban, ugyanis ha a Baby Fakernek becézett mides szárnyal, akkor senki nem tudja megállítani. Igaz az is viszont, hogy Nemesis viszont sokkal konzisztensebb dán riválisánál. Nem véletlenül született a Claps or Craps meme.

A rivalizálás következő felvonása kétség kívül azon fog múlni, hogy a Fnatic mennyire lesz képes alkalmazkodni a G2 nem mindennapi stílusához, valamint lehengerlő tempójához. Elég sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban.

Szerkesztőségi tippek:

G2 (4): Huzsi, Loemifar, Wolfi, Hodi

Fnatic (1): Tito

Szavazzatok Ti is!

TCL-döntő: Royal Youth - SuperMassive

Időpont: aug. 31. szombat 14:00

Ha az LCK és a LEC mérkőzések között lévő űrt nem tudjátok hasznosan elütni, akkor itt van nektek a mi javaslatunk. A törököknél is felívelőben az esport, pláne a LoL. A TCL idén is nagyot lépett előre, hiszen a 8 csapatos formulát felváltotta a 10 együtteses. A régió érdekessége, hogy a helyi futball klubok a globális trendeknél is jóval nyitottabbak ezen világ felé. Elég megnézni, hogy olyan neves szervezetek is képviseltetik magukat a LoL ottani legfelsőbb ligájában, mint a Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas vagy a Bursaspor. Másik ilyen tény, hogy eme bajnokságot rengeteg tehetség használja ugródeszkaként (Caps is lehúzott itt egy rövid időszakot, a TSM-es Broken Blade is itt érett be vagy a nagy reménységnek kikiálltott MagiFelix is megfordult szultánéknál). Ellenpélda se ritka, mikor a vén rókák ide szállingóznak levezetni (Nagne, Wolf).

A végső győzelemért megküzdő mindkét társaságban szép számmal szerepelnek import játékosok, bár a SuperMassive színeit képviselők jóval közismertebbek. Ugye náluk húzza az igát a Longzhut is megjárt Frozen vagy a már előbb említett Wolf, aki "csak" 2 Worlds győzelmet tud felmutatni. Esélyességet nehéz belőni, mivel mindkét gárda tudásszintje közel van egymáshoz, még a fogadóirodák is szenvednek ezzel, de egy hangyányit a Royalt favorizálják. 

Szerkesztőségi tippek:

Royal Youth (2): Huzsi, Wolfi

SuperMassive (3): Loemifar, Hodi, Tito

Nektek mi a megérzésetek?

LPL-elődöntő: Top Esports - Royal Never Give UP

Időpont: szept. 1., vasárnap 11:00

Az RNG útját az utóbbi hónapokban figyelmesen követtük. A tavalyi vb-blama, valamint az április LPL-es mélyrepülés után kijelenthető, hogy végre azt az RNG-t és legfőképpen Uzit látjuk, akit anno megszeretett a nagyérdemű. Mlxg júliusban visszavonult, így a kezdő már vitathatatlanul Karsaé, továbbá a felső ösvényes mizéria is megoldódni látszik (Letme és Zz1tai visszavonulása, majd utóbbi visszatáncolása), hiszen a május óta náluk vitézkedő Langx is szépen beilleszkedett.

A másik alakulat is megér egy misét. Nem is olyan rég a csapat történet összefoglaltam, illetve a jelenlegi keretet szanaszét dicsértem, de Knight9 mellett ismét nem tudok szó nélkül elmenni. A srác mechanikailag egy isten. A nyári alapszakasz MVP-címet lazán kirázta a kisujjából, ahogy az első csapatos All-Pro sem volt kérdés az esetében. Uzi mellett ő teljesítménye lesz a döntőfaktor az ütközet kimenetele szempontjából.

Mindkét fél számára hatalmas a tét, de az RNG van a nagyobb kutyaszorítóban. Ha kikapnak és a másik ágon a Bilibili megy tovább, akkor idén kénytelenek leszünk Uzit az októberi világszemlén nélkülözni. Egyébként messze ez a legkiélezetebb párviadal. A bukmékerek is hol az egyiket, hol a másikat találják esélyesnek. Egy szó mint száz, érdemes a hétvégét ezzel zárni!

Szerkesztőségi tippek:

TES (2): Loemifar, Wolfi

RNG (3): Huzsi, Hodi, Tito

Szavazz Te is!

Tippjáték

Lassan hagyománnyá válik nálunk, hogy Wolfi besöpri a szerkesztőségben a győzelmet, ugyanis megint ő bizonyult a legjobbnak. Négyből csak 1 jövendölése nem vált be (igaz, a Splyce meccset mindenki csúnyán benézte). A olvasóink közepes hetet zártak 2-2-es mérleggel. A már említett Csacsiékon kívül még az EDG-be fektetett bizalom nem térült meg.

Ti melyik meccset várjátok a legjobban?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép: Twitter

Képek forrása: Dot Esports & ggespor.com

Kövess Minket!