Csütörtökön kezdődik a rájátszás - Újra ENCE vs Astralis döntő előtt állunk?

Célegyenesbe ért a berlini StarLadder Major.

Miközben a hétvégén a GAMERZONE megnyerte a V4 Future Sports Festival magyar nemzeti döntőjét, addig Berlinben a nemzetközi csapatok az utolsó továbbjutást érő helyekért küzdöttek. A legjobb nyolc közé pedig olyan csapatok is bejutottak, akikről nem is gondoltuk volna a Major elején, így gyanítom nem csak az én Pick'Em tippjeim mentek a levesbe. 

Három hely volt még kiadó a legjobb nyolc között vasárnap, ezekre viszont hat jelentkező volt még versenyben. A napot a Renegades és a G2 összecsapása nyitotta, ahol valljuk be, szinte mindenki a franciák győzelmét várta. Ennek ellenére a Renegades képes volt meglepetést okozni, hiszen összesítve 2-1-es eredménnyel az ausztrál csapat tudta megnyerni a mérkőzést.
Legalább ennyire meglepő volt a Liquid és a mouz összecsapása is, ahol bár győzni tudott az amerikai csapat, korántsem annyira magabiztosan, mint ahogy azt vártuk volna. A Bo3-as meccs véget ért ugyan két pálya alatt, de Mirage és Dust2 is hosszabbításban dőlt csak el, utóbbi pályán kétszer is szükség volt az extra hat körre. A mousesports így sajnos nem jutott be a legjobb nyolc közé, de biztos vagyok benne, hogy nagy jövő áll még a meglehetősen erős felállású csapat előtt.
A nap utolsó meccse pedig a Na'Vi vs CR4ZY mérkőzés volt, ahol az utóbbi két hét alapján, két azonos szinten játszó csapat játszott. A meccset a szerb többségű CR4ZY kezdte jobban, Mirage-on 16--11-re tudtak nyerni, amire a Na'Vi egy 16-12-es Infernoval tudott válaszolni. A mérkőzés Nuke-on dőlt el, ahol sajnos nem sok esélye volt a CR4ZY játékosainak. 12-3-as félidővel kezdett a Na'Vi és onnan már nem is engedte ki markából a meccset, 16-4-re meg tudták nyerni Nuke-ot.
Így kialakult a berlini StarLadder Major Legendáinak mezőnye, az a legjobb nyolc csapat, akik az 500 ezer dolláros fődíjért küzdhetnek majd meg a héten. Meglehetősen érdekes párosítások születtek, a két nagy rivális, a Liquid és az Astralis például már a negyeddöntők alatt összetalálkozik majd, a másik ágról pedig könnyen lehet, hogy az ENCE Katowice után Berlinben is a döntőbe jut majd.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!