Gamescom élménybeszámoló - Ilyen volt a rendezvény a Real Gamers csapata szemszögéből!

Másfél héttel ezelőtt megrendezésre került a németországi Kölnben Európa, egyben a világ egyik legnagyobb gamer rendezvénye, a Gamescom.

A Real Gamers csapata részt vett a 2019-es Gamescom eseményen, és természetesen a Wargaming standokat is meglátogatták. Ennek apropóján kereste fel szerkesztőségünket a Real Gamers egyik főszervezője, Bali Endre, aki rajtunk keresztül osztaná meg veletek tapasztalatait a rendezvényről. A továbbiakban az ő élménybeszámolóját olvashatjátok.

A rendezvény 11 éve uralja az európai piacot, brutális számokat produkálva, 218.000 m2 területen mintegy 1.100 kiállító mutatkozott be. Leginkább játékfejlesztők és kiadók jelentek meg, de volt itt cosplay, e-sport, hardver és minden olyan, ami a gaming tematikába belefér. Természetesen elmaradhatatlan volt a shopok tömege is, ahol játék és filmes témán belül mindenféle ajándéktárgy, egyedi kütyü megtalálható és persze megvehető volt.

A rendezvényen hozzávetőleg 400.000 ember vett részt a 4 nap során, meglepően jól szervezett beléptetéssel, lényegében várakozás nélkül lehetett belépni. A belső területen ez már nem volt elmondható, az igazán várt, kiadás előtti játékoknál akár 2-3 órát is kellett várni egy-egy 20 perces játéklehetőségre.

Az igazán nagy kiadók, fejlesztők jellemzően a fő csarnokokban foglaltak helyet óriási standokkal, installációkkal, kivetítőkön keresztül mutatva a játékújdonságokat. Nagyobb standoknál akár 40-50 gép volt beállítva, a gyorsabb sorra kerülés érdekében, de azért általánosságban mindenhol minimum 1 órával kellett számolni. Kisebb csarnokokban helyezkedtek el a feltörekvő játékfejlesztők, a sorok itt már kezelhetőek voltak, jó eséllyel lehetett odajutni a még fejlesztés alatt lévő játékokhoz, ha valahol, akkor itt tényleg fun volt az időtöltés.

A Gamescom egyik főcsarnokában foglalt helyet a Wargaming megastandja, ahol elsősorban a World of Tanks és World of Warship játékokkal, másodsorban a Pagan Online és az érkező Caliber játékokkal lehetett találkozni. A stand grandiózus volt, a rendezvény top 3 standjában mindenképp besorolható, külön színpaddal, küzdőtérrel, VIP lounge résszel, 40-50 gép különböző WG játékokkal, és egy célzottan WoT tematikához kapcsolódó akadémia.

A színpadon 3 óránként tartottak zenés műsort, fejlesztői megbeszéléseket és közösségi vetélkedőket WoT, Wows és Pagan Online témában, vendégekkel és persze sok-sok loottal, ajándékkal. Az előre meghirdetett eseményekre negyed óra alatt több száz ember sereglett össze, akiket a műsorvezetők profi módon lelkesítettek és vontak be a showba, pár perc elteltével a 8-as csarnok zengett a WoT / Wows gamerek hangjától, hihetetlen élmény volt a helyszínen. Az ajándékok és programok tekintetében maximálisan kitett magáért a Wargaming, a Wows játékosoknak egy rövid regisztrálás és egy hosszabb sorban állás után egy tartalmas lootbag lett átadva, kifejezetten értékes ajándékokkal.

Ehhez képest a WoT játékosoknak az ajándékért a tankakadémián kellett megküzdenie, ahol ezúttal nem gépen kellett játszani, hanem 4 rendkívül ötletes ügyességi, gyorsasági feladatot kellett végrehajtani. A sikeresen teljesített feladatok után a lelkes versenyző egy fényképes igazolványt kapott, rajta a szerzett skillekkel, és ezzel lehetett a barakkban átvenni a lootbag-et. Összegészében a Wargaming standján rendkívül pozitív tapasztalatot lehetett szerezni, a nagy nevek között magasan túlteljesített. A hozzájuk érkező látogató a tömeg ellenére is valóban vendégnek érezhette magát, az akadémia páratlan ötlet volt, és az ajándékok területén sem lehetett panasz.

Tartalmas, de roppant fárasztó 2 nap volt a Gamescom területén, az ugyanakkor egészen biztos, hogy 2020-ban a Real Gamers csapata ismét Kölnbe megy.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.