CR4ZY CEO:

CR4ZY CEO: "20.000 euróval tartoztunk volt játékosainknak, ezúton kérnék elnézést tőlük."

A CR4ZY CEO-ja mesélt saját útjukról, egy szervezet működéséről és egy új ESL ligáról.

A Majorön nagy menetelést bemutató CR4ZY CEO-ját kapta el a HLTV egy interjúra Berlinben. Antonio Meic, számomra egy rendkívül szimpatikus alak, mesélt a nehézségeikről, tartozásokról, a jövőről, a működésről, és egy teljesen új kezdeményezésről az ESL és Valve részéről amit nem igazán tudok hova rakni.Mostanában rivalda fénybe kerültek tartozások és svindlik főleg a NiP kapcsán, ilyenek sajnos a CR4ZY-nél is vannak, habár svindliről nincs feltétlen szó, csupán a szervezet fennmaradásához volt ez szükséges, 20.000 euróról beszélünk amely az előző játékosok felé maradt fenn. Hogy ez esszenciális volt a működéshez, azt mondhatja a NiP is, de azért két nagy különbséget látok. Első a kommunikáció amely miatt a játékosok rendkívül türelmesek maradtak és nem érezték magukat átverve. A második pedig az, hogy a CR4ZY egy nagyon hosszú és rögös út után most ért ki a Majorre (sőt a következőn is ott lesz), most tudja megfordítani a kockát, és olyan dolgokat ígérni befektetőknek és szponzoroknak, hogy új tőkét tudjon bevonzani, amiből ezt rendezi. A NiP teljes egyeduralkodó volt "Fifflaren" ideje alatt, így úgy érzem, hogy az ott tett ígéretek, mindenképpen tudatos túlkapások lehettek. A tartozás egyébként a cash flow-ból eredt, egyszerűen nem volt annyi pénzük amennyi kellett a működéshez és folyamatosan tologatták maguk előtt a dolgot, nyilván a legkisebb prioritást pedig a már meg sem lévő tagok jelentették. Nagyon sajnálja, köszöni a türelmet és elnézést kér.


A csapat helyezésének alakulása

Az interjú további részében megkérdezték még, hogy mennyi pénzre van szükség egy szervezet ilyen szintre való hozásához? A válasz számomra meglepően magas összeget rejtegetett.

"Tegyük fel, hogy CS:GO-ban szeretnéd, és dél-kelet/adriai régióból jössz. Ehhez 500,000-700,000 euró szükséges éves szinten."

Ez az összeg persze már komoly fizetéseket tartalmaz egy csapat számára, illetve egy 10 fős csapatot amely tartalmat csinál, marketing feladatokat lát el és szponzorokat hajt.

Antonio Meic

Felmerült továbbá, hogy mennyit ér egy profi (Major) játékos, erre a válasza nem volt egyértelmű, a kérdést átfordította, nem a játékost kell néznünk, hanem a csapatot aki el szeretné vinni, és, hogy oda mennyire passzol és nekik mennyit ér. Tehát különböző árakat állapítana meg, különböző jelentkezők felé. A nem sztárjátékosok értékét 50,000-250,000 köztire lőtte be, természetesen euróban. A saját játékosait viszont ennél többre tartja, hisz körülbelül ilyen összegeket ajánlottak fel nekik, de ezt ő vicc ajánlatnak fogta fel. A sztárjátékosokat pedig 300,000 és 1,000,000 közé tette, megemlítette, hogy hallott egy pletykát amely szerint a 100T talán a maximumért viszi el coldzerat.

A végére pedig egy Valve által támogatott ligáról beszélt amelyről már a "player union" (játékos szövetség) Amerikában tárgyal az ESL-el. Ezzel kapcsolatban nem bocsátkoznék felesleges találgatásokba, hisz például DeKay elmondása szerint a Valve biztosan nem akar beszállni a franchisingba.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!