EZ4ENCE? - A sorminta alapján Berlinben csak az Astralis állíthatja majd meg az ENCE csapatát

EZ4ENCE? - A sorminta alapján Berlinben csak az Astralis állíthatja majd meg az ENCE csapatát

Pár nap van már csak hátra 2019 utolsó Major versenyéből.

Ma délután vette kezdetét a berlini StarLadder Major utolsó felvonása, a Bajnokok szakasza, ahol már csak a még talpon lévő, legjobb nyolc csapat küzd meg egymással. Mindenkinek meg van a kedvence, akinek szurkol majd a rájátszás alatt, ezúttal pedig akár a meglepetés csapatokért is szoríthatunk.

Nem éppen a legjobb hónapjain van túl a Renegades csapata, a Legendák szakaszát pedig meglehetősen rosszul, két gyors vereséggel kezdték. Mégis felküzdötték magukat a legjobb nyolc közé, ahogyan a CIS régióból érkező AVANGAR is. Legtöbben persze az igazán nagy nevekre fogadnak majd, mint például a Liquid, a Na'Vi vagy az ENCE.

A finnek már Katowice előtt is közel álltak a szívemhez, véleményem szerint nem csak egy szerethető, de egyben nagy potenciállal rendelkező csapat is az ENCE, és most is a ő győzelmükért szurkolok. Persze ez koránt sem egyszerű számukra, első körben a Renegades csapatát kell majd legyőzniük, aztán a legjobb négy között már akár a Vitality-vel is összefuthatnak. A finn szurkolókon kívül viszont a sorminta is az ENCE győzelmét jósolja, derült ez ki a HLTV egyik Twitter bejegyzéséből.

A képen az eddigi Major tornák győztes csapatait és játékosait láthatjátok, az első pedig ami feltűnhet, hogy minden évben olyan csapat nyert, aminek játékosai ugyanabból az országból származnak. Egyedül a 2017-es PGL Major a kivétel, hiszen ott a Gambit kazah, ukrán és orosz játékosokból állt (akik egyébként ugyanazt a nyelvet beszélték), de a PGL Major nem csak ebben a kategóriában nyerhetné el a szabályt erősítő kivétel címet.

Ez alapján pedig sem a sokak által a döntőbe várt Vitality, sem a jelenlegi világelső Liquid nem jöhet szóba, csakis az ENCE és az Astralis. Hiába azonban a csillagok együttállása, leszklareN kollégám még így is a nyers erőben, egészen pontosan a franciák erejében bízik.

"Valahol az az érzésem, hogy a Vitality fogja megnyerni ezt a berlini Majort. Igaz, az Új Kihívók színpadáról éppen, hogy továbbslisszantak, a következő héten már eléggé magabiztosnak tűntek, és csak az ENCE-től kaptak ki, akikkel nagy valószínűséggel megint játszani fognak az elődöntőben, de annak a meccsnek a hibáiból tanulva visszavághatnak a vereségért. Azt, hogy ki ellen játsszák a döntőt még megtippelni se merem, de remélem ismét francia csapat ér fel a csúcsra ezen a Majorön."

Persze ezen a nyomon elindulva akad egy kihívója a finneknek, méghozzá a háromszoros Major győztes Astralis. A dán csapat viszont koránt sincs könnyű helyzetben, hiszen a negyeddöntők során azonnal a nagy riválissal, a Liquid csapatával szemben kell majd bizonyítaniuk. Az Astralis közel sincs lehengerlő formában, de a Liquid-nek sem volt annyira sima bejutni a legjobb nyolc közé, mint ahogy azt valószínűleg várták, így mindenképpen egy izgalmas mérkőzés lesz a két titán összecsapása.

Ti mit gondoltok? Melyik csapat lesz a befutó vasárnap, kik emelhetik majd magasba a Major győzelemért járó trófeát?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!