PGL Major 2.0? - Az ENCE és a Vitality is kikapott a negyeddöntőkben

PGL Major 2.0? - Az ENCE és a Vitality is kikapott a negyeddöntőkben

Ki gondolta volna pár héttel ezelőtt, hogy az egyik elődöntőn a Renegades és az AVANGAR csapatainak szurkolhatunk majd?

Nem igazán találtam a szavakat tegnap délután, amikor elkezdődött a StarLadder Major rájátszása. Elsőnek a remekszínpadkép miatt keresgéltem az állam, az egész dizájnja és az, hogy két évvel a PGL Major után végre újra körszínpad van kialakítva, nálam hatalmas piros pont. Pár óra múlva viszont nem voltam ennyire boldog, látva a két első negyeddöntő eredményeit.

A hozzám nagyon közel álló ENCE és a Renegades nyitotta a napot, a Bo3-as meccsen pedig sokak meglepetésére elég volt két pálya is, hogy győztest tudjunk hirdetni. Ahogy a legtöbben, úgy én is egy pályát odaadtam a Renegades csapatának, egy szoros, de finn győzelemmel záródó meccset vártam, akarva sem tévedhettem volna nagyobbat. Az ausztrál csapat egyszerűen sokkolta a finneket, a saját választású Mirage-on 16-5-re tudtak nyerni, míg Nuke-on, támadó oldalról hozták vissza a meccset és végül 16-12-es Renegades győzelemmel ért véget a pálya.

Az ENCE teljesen megtört az ausztrál nyomás alatt, míg a Renegades rekordot állítva jutott tovább a negyeddöntőkbe, hiszen ők az első ausztrál csapat, akik ilyen előkelő helyezést értek el Majorön, ráadásul még közel sem biztos, hogy nem tudnak még tovább javítani az eredményeiken. 

Ha pedig egy meglepetés eredmény nem lett volna elég a napra, akkor még csak ezután jött a Vitality vs AVANGAR meccs. Ha valahol, hát ezen a meccsen tényleg mindenki a Vitality győzelmére számított, sokan már a Major kezdete előtt is a döntőbe várták a francia csapatot. Mégis, hasonlóan a finnek mérkőzéséhez, itt is a papíron gyengébb csapat tudott győzedelmeskedni. Itt azonban már mind a három pályára szükség volt, miután elnyerték egymás választását (Mirage - 9-16 és Inferno - 16-11), jöhetett a mindent eldöntő Dust2.
Mindkét csapat szinte ugyanolyan mértékben szenvedett ezen a pályán a korábbi meccsein. Most viszont úgy alakult, hogy a támadó térfélen kezdő AVANGAR volt az erősebb. 12-3-as első félidővel tudták AdreN-ék sokkolni a franciákat, ami után ugyan még fel tudott mutatni néhány kört a Vitality, végül az AVANGAR tudta győztesként lezárni a pályát, miután beállították a 16-10-es végeredményt. Utoljára talán két évvel ezelőtt, a PGL Majorön láttunk ilyen meglepő eredményeket, amikor szintén sorban hullottak el a legnagyobb csapatok, hogy aztán a Gambit és az Immortals döntőzhessen.
Így az a két csapat, akiktől a leginkább elvárható volt a világelső Liquid megszorongatása, kiesett a legjobb nyolc között, az első döntőt érő pozícióért pedig az AVANAGAR és a Renegades játékosai küzdhetnek majd meg. A mai két negyeddöntőben az NRG csap majd össze a Na'Vi-val, illetve a Liquid bizonyíthat majd az Astralis-szal szemben. Ilyen meglepetések után ember legyen a talpán az, aki meg tudja tippelni a mai eredményeket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!