vS post-nerf Standard meta jelentés: a legnépszerűbb deck nem a legerősebb!

vS post-nerf Standard meta jelentés: a legnépszerűbb deck nem a legerősebb!

Népszerűség nem egyenlő az erősséggel, legalábbis a vS első nerfek utáni Standard meta jelentéséből ez derül ki.

Augusztus 26-a, azaz a nerfek érkezése óta gyűjti az adatokat a ViciousSyndicate oldala és most érezték úgy, hogy elegendő mennyiségűt sikerült begyűjteni ahhoz, hogy a Standard meta jelentésük ne vezessen tévútra. Mutatjuk, hogy mik a legnépszerűbb és legerősebb deckek, továbbá, hogy mi, mi ellen teljesít jól, esetleg gyengébben!

Népszerűség

Utolsó helyre csúszott vissza a Mage, miközben a Shaman egészen az első helyre kapaszkodott, legalábbis Legenden belül. A Quest változat jelenleg a legnépszerűbb, annak ellenére, hogy nem a legerősebb pakli a számok alapján. A Quest Druid és a Highlander Hunter képes még egész jó számokat felmutatni, a többiek lelkesen verekednek nagy lemaradással a középmezőnyben. Ami biztos, hogy a Mage, a Warlock, sőt a Rouge is szenved a mostani metában, bár mindhárom Classnak van vállalható deckje. A Zoo Lock képes megenni a lassabb Highlander / Quest deckeket, a Highlander Mage simán lenyomja még mindig a Control verziókat, az Aggro Rogue is képes legyorsulni számos változatot.

Matchupok

 

Népszerűtlensége ellenére kiválóan teljesít az Aggro Rogue, aminek gyakorlatilag csak három valódi countere van. A Control / Bomb Warri és a Quest Druid. Szerencsétlenségére mindegyik változat egész sokszor fordul elő ellenfélként, különösképp a Quest Druid, ami nagy formában van az utóbbi napokban. Elég jó számokat hoz még a Murloc Paladin és a Quest Shaman is, mivel igazán rossz matchupja kevés van mindkét decknek. Lehet még próbálkozni a Combo Priesttel és a Quest Paladinnal is, de ezek inkább egy-egy decktípus ellen működnek jól, mint az egész meta ellen.

Erősorrend

Csak Legendben vezet a Combo Priest, egyébként a Murloc Paladin viszi a prímet. A Prismatic Lens + Tip the Scales kombót nagyon nehezen oldják meg a deckek, kivéve a Control Warriort, de abból meg nincs már annyi, mint a nerfek előtt. Jól teljesít még az Aggro Warrior, a Highlander Hunter, sőt a Token Druid is. Igazából bármelyik Tier 1-2 paklival lehet haladni a ladderen, mivel elég változatos a meta sokak nagy örömére.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!