"Nem érdekel ki ellen kell játszanunk, tudom, hogy mi nyerjük majd meg a Majort" - tarik

Újabb amerikai siker van a küszöbön, vagy az Astralis megállítja majd az NRG csapatát?

Egészen elképesztő, de a már a legjobb négy között lévő NRG az amerikai Minor óta csupán egye pályát veszített. Közel 100%-os  győzelmi statisztikával várják a mai elődöntőt, ahol az ellenfelük a Liquid csapatát kiejtő Astralis lesz. Tegnap a Na'Vi ellen tudott győzni az NRG, a meccs után pedig tarikot faggatta a HLTV.

Meglepően indult Dust2 a Na'Vi ellen, hiszen s1mple kezében alig láttunk AWP-t. Feltűnt ez nektek egyáltalán, illetve hogyan éreztétek magatokat játék közben?

"Az első félidőben mi támadtunk, ami Dust2 jó. Magabiztosan vágtunk neki a játéknak, mert Dust2 az egyik legerősebb pályánk. S1mple játéka nem igazán okozott különösebb fejfájást. A későbbi körökben kezdett el AWP-zni és akkor már valóban jöttek is a köreik. Összességében úgy gondolom, hogy remekül kezdtük a játékot, 10-5-ös félidőt zártunk."

Éreztétek úgy, hogy a Na'Vi nem volt felkészülve ellenetek vagy, hogy tőlük sokkal jobban tudtátok olvasni a játékot?

"A vétók alatt úgy tűnt, hogy nagyon is felkészültek ellenünk, de a játék közben már nem. Remek köreink voltak, még akkor is be tudtunk menni egy lerakóra, ha a Na'Vi minden játékosa azt védte. Hiába vannak többen, ha tökéletesen tudod támadni a lerakót, mi pedig pontosan ezt tettük."

Volt egy gyönyörű ace köröd Dust2-n, ami talán még téged is meglepett picit. Hogy sikerült ilyen távolságból is megtartanod a FAMAS szórását?

"Még azt sem tudtam, hogy ace volt, csak most, hogy elmondtad. Az első két kill után tudtam, hogy menteni fognak és ahogy meghallottam, hogy visszavonulnak, azonnal kinéztem rájuk. Utána már csak minden magától történt. Izommemória az egész, érezned kell, hogy merre szór a fegyver és akkor meg tudod fogni. Elég király volt így utólag."

Volt egyáltalán példa arra, hogy FAMAS-szal gyakoroltál?

"A FAMAS-t használom talán a legkevesebbszer. Sokkal inkább ráveszek az MP9-re, de igazából egy tökéletesen használható fegyver a FAMAS is. Most is sikerült vele maradandót alkotnom."

Visszatérve a meccshez, Mirage-on elég erős támadó oldalt zárt a Na'Vi. Miért nem tudtátok megállítani a köreiket?

"Nem tudom, még forcebuy kört is tudtunk nyerni, de igazából elég lassan kezdtük a pályát. Eléggé el tudtak húzni mellettünk, de a dupla AWP-s felállás végre működött és fel tudtunk zárkózni. 9-6-re tudtuk menteni az első félidőt, ami nem egy rossz eredmény ha a következőben te támadsz, különösen akkor, ha még a pisztolykört is meg tudod nyerni."

Korábban sok rájátszásba jutott már az NRG, de ott sosem sikerült nagyot alkotnotok. Gondolod, hogy ez a verseny lesz majd most a vízválasztó számotokra?

"Fontos verseny ez most számunkra az biztos, sok mindent elárul a csapatunkról. Szerintem mi egy más csapat vagyunk, mint korábban és most minden sokkal jobban működik. Az emberek egyre inkább kezdik megszokni, hogy igenis számolniuk kell velünk. Persze új még ez a felállás, de hiszek a csapatban és rengeteget gyakorlunk, hogy a lehető legjobban tudjunk együtt játszani."

A Cloud9 csapatával már nyertél egy Majort. Mit gondolsz, ez az NRG jobb, mint az akkori Cloud9?

"Nem tudom, most jobban tudunk koncentrálni és stabilabb teljesítményt tudunk nyújtani, mint a Major győztes Cloud9. Nehéz ezt megmondani, talán ha együtt maradtunk volna akkor a Cloud9 csapatával is sikerült volna még eredményeket elérnünk, de ami történt megtörtént. Boldog vagyok a jelenlegi csapatommal és nagy dolgokra vagyunk még képesek. Csak ez számít."

Az eldöntőkben az Astralis vagy a Liquid lesz az ellenfeletek, a döntőbe pedig a Renegades vagy az AVANGAR juthat be elsőként. Mit gondolsz az előttetek álló meccsekről?

"Őszintén szólva nem érdekel ki ellen kell játszunk, tudom, hogy mi nyerjük majd meg a Majort."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!