Kikapott a Team Liquid! - Az NRG pedig mindössze egyetlen elveszített pályával jutott el a top 4-ig

Kikapott a Team Liquid! - Az NRG pedig mindössze egyetlen elveszített pályával jutott el a top 4-ig

Krakkói hangulat Berlinben, sorban esnek ki a legnagyobb csapatok.

Bár a Pick'Em tippeknek nem tettek jót az elmúlt napok eredményei, így sem panaszkodhatunk a StarLadder Major rájátszására, hiszen végre itt egy verseny, ahol nem minden a papírforma szerint alakul. Gondoljunk csak bele, hogyan álltunk a Majorhöz azelőtt, hogy az egyáltalán elkezdődött volna. Sokan máris odaadták a győzelmet a Liquid-nek és csak azt találgatták, hogy az ENCE, a Vitality vagy esetleg a Na'Vi meg tudja-e majd megszorongatni az amerikai csapatot.

Ehhez képest a legjobb négy között már egyik csapattal sem találkozhatunk a felsoroltak közül, a CS:GO Major versenyek történelmében most először alakult úgy, hogy a legjobb négy csapat, négy különböző régiót képvisel. Az AVANGAR a CIS csapatok dicsőségéért küzd, a Renegades máris történelmet írt azzal, hogy ausztrál vagy óceániai csapatként a legjobb négy közé jutott, a tegnapi negyeddöntők pedig úgy alakultak, hogy a második elődöntőbe egy európai és egy amerikai csapat jutott be.
A tegnapi első meccsen ugyanis az NRG lőtte be magát a legjobb négy közé, ellenfele, a Na'Vi pedig búcsúzni kényszerült a versenytől. Véleményem szerint ez volt a legkevésbé meglepő eredmény a rájátszásból, hiszen a Na'Vi már túlzás nélkül évek óta szenved és Berlinben sem voltak túlzottan magabiztos győzelmei. Nem úgy az NRG csapatának, akik az amerikai Minorról jutottak ki a Majorre és egészen a Minor óta egyetlen egy Bo1-es meccsüket veszítették el csupán, minden más mérkőzésüket játszi könnyedséggel tudták behúzni.
A napot a döntőnek is beillő, Astralis vs Liquid meccs zárta, ami szintén sokak számára meglepő eredménnyel szolgált. A dán csapat már hónapok óta gyengélkedik, a Liquid pedig jelenleg a világelső a HLTV ranglistáján, de a győzelemhez ezúttal ez kevés volt.

Egy könnyű Vertigot és egy szorosabb Overpass követett, de így is a dánok kerültek ki győztesként a meccsből, így ők lesznek majd az NRG ellenfelei ma este. Az elmúlt hetekben már látható volt, hogy nem a legstabilabb a Liquid játéka, most pedig pont a legrosszabb meccsen sikerült magukhoz képest alulteljesíteni.
Enyhén szólva is a 2017-es PGL Major jut az ember eszébe a meccsek láttán. Ott láthattuk azt, hogy a legnagyobb csapatok sorban elhullottak és végül két underdog csapat, az Immortals és a Gambit játszotta a Major döntőt. Mit gondoltok, ezúttal ki lesz a befutó?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!