Újraegyensúlyozott aréna meta - A Rogue és a Hunter nerfek utóhatásai

Újraegyensúlyozott aréna meta - A Rogue és a Hunter nerfek utóhatásai

Szeptember 3-án egy kisebb aréna egyensúlyozást kaptunk, de az érintettek osztályok szinte fel sem vették a módosításokat.

Szeptember 3-a egy kisebb újraegyensúlyozást hozott arénába, ami a Classok közti egyensúlyt volt hivatott javítani. Ennek okán a cél a Hunter és a Rogue győzelmi arányának csökkentése volt, továbbá a Druid, a Paladin, a Priest, a Shaman és a Warrior hatékonyságának növelése. A Mage és a Warlock ezúttal érintetlenek maradtak.

A nerfekig a Rogue és a Hunter láthatóan szárnyaltak, bár a legnépszerűbb osztály még szeptember 3-a előtt is a Mage volt. Ugyan arról pontos információkat nem adtak ki a fejlesztők, hogy mi változott, de vélhetően a bucketeket és a legjobb választások gyakoriságán csavartak, hogy a jelenlegi meta pontosan úgy alakuljon, ahogy ők elképzelték.

Mivel a módosítások csak pár napja léptek életbe, ezért messzemenő következtetéseket nem szűrnénk le az alapvető információkon túl. Így egyrészről jól látszik, hogy minden a Team 5 elképzelései szerint alakult -továbbá még a két érintetlen osztály is nyert minimálisan a változtatásokon-, másrészről a közösség láthatóan együtt lélegzik a metával, hiszen a győzelmi százalékokon túl a népszerűsége is megcsappant a Hunternek és a Roguenak.

A Hunter és a Rogue még mindig az élen

A Saviors of Uldum kiegészítővel mindkét osztály használható aréna lapokat kapott. A Hunter például mind a Ramkahen Wildtam, mind a Desert Spear képességéből jelentős értéket nyerhet ki, és persze ott a konstruáltban ritkán, vagy inkább sosem használt Swarm of Locusts is.

Ami a Rogue-t illeti, az új lapok közül a Sahket Sapper, a Bazaar Mugger, a Clever Disguise és a Pharaoh Cat verekedték be magukat a legjobbak közé. Ez esetben főképp burglary lapokról van szó, de persze a Sahket Sapper képességével pazar cseréket lehet végrehajtani, a Bazaar Muggeren pedig ott virít a Rush kulcsszó, ami megint csak az ideális cserék kivitelezésében segít.

Jelenlegi aréna szabályok

  • A draftolásnál választási lehetőség gyanánt három kártyát kínál fel ugyanabból a bucketből a játék. Jelenleg 13 olyan bucket van, ami nem tartalmaz legendary lapot, és 5 olyan, ami tartalmaz.
  • A draftolási lehetőségek átlagosan 79%-nyi Common, 15%-nyi Rare, 5%-nyi Epic és 1%-nyi Legendary lapot tartalmaznak.
  • Az első, a tizedik, a huszadik és a harmincadik választásnál garantáltan négyes vagy ennél nagyobb bucketet kapunk.
  • Az osztály specifikus lapok előfordulási gyakorisága 50%-kal nagyobb, mint a semlegeseké.
  • A spellek és a fegyverek VAGY a legutolsó kiegészítő lapjai előfordulási gyakorisága további 50%-os bónuszt kap.
  • A Classic és Basic szettek semleges lapjai 50%-kal ritkábban fordulnak elő.
  • A következő lapok nem draftolhatóak arénában:
    Ancient Watcher, Mind Control Tech, Klaxxi Amber-Weaver, Dark Arakkoa, Cult Sorcerer, Twilight Darkmender, Hooded Acolyte, Blade of C’Thun, Usher of Souls, Ancient Shieldbearer, Twin Emperor Vek’lor, Disciple of C’Thun, Doomcaller, C’Thun, Beckoner of Evil, C’Thun’s Chosen, Twilight Geomancer, Twilight Elder, Crazed Worshipper, Skeram Cultist, Jungle Giants, Open the Waygate, The Caverns Below, Vicious Fledgling, The Marsh Queen, Fire Plume’s Heart, Awaken the Makers, Unite the Murlocs, Lakkari Sacrifice, The Last Kaleidosaur, Humongous Razorleaf, Bloodreaver Gul’dan, Deathstalker Rexxar, Frost Lich Jaina, Malfurion the Pestilent, Scourgelord Garrosh, Shadowreaper Anduin, Thrall, Deathseer, Uther of the Ebon Blade, Valeera the Hollow, Baku the Mooneater, Black Cat, Genn Greymane, Glitter Moth, Gloom Stag, Hagatha the Witch, Murkspark Eel, Dr. Boom, Mad Genius, Whizbang the Wonderful, Zul’jin, Arcane Watcher

Aktuális Arena Bucketek.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!