"Nagyon örülök, hogy anno nem fogadtam el a Na'Vi ajánlatát" - qikert

Major döntőt játszik este az AVANGAR, qikert pedig azt is elárulta még a meccs előtt, hogy most akár a Na'Vi játékosa is lehetne.

Sokak meglepetésére nem az ENCE vagy nem a Vitality, hanem a kazah AVANGAR csapata jutott be a StarLadder Major döntőjébe. Mindenki az ellenfél, az Astralis győzelmét jósolja, de ahogy korábban, úgy most is lehet, hogy meglepetéssel szolgál majd az AVANGAR. Az előttük álló meccsről és az AVANGAR eddigi teljesítményéről a csapat entry fragger játékosa, qikert beszélt a HLTV munkatársának.

Nem sokan számítottak rá, de elvertétek a Renegades csapatát és bejutottatok a döntőbe. Milyen most a hangulat a csapaton belül?

"Az egész olyan mintha egy álom lenne. Nem voltam felkészülve, hogy ilyen messzire is eljutunk és még mindig hihetetlen kicsit, hogy itt vagyunk.Nagyon boldog vagyok, remekül ment a felkészülés és végül a meccsek is. Nem adjuk fel, a Renegades ellen sem adtuk fel Mirage-on és végül meg is nyertük a meccset."

Mit gondolsz, mi volt az a pont ami segített nektek abban, hogy most itt legyetek? Cserék vagy valamilyen más stratégia döntés?

"Nem tudom, egyszerűen csak minden meccs után erősebbek lettünk. Azt hiszem a Syman elleni győzelem után éreztük azt, hogy van itt keresni valónk, hogy most megmutathatjuk magunkat. Még mindig hihetetlen az egész, de örülök, hogy itt vagyunk."

Az utóbbi meccseken kimagaslóan jól játszottál. Mi a titkod? Van bármi extra, amit minden meccs előtt megcsinálsz?

"Nem tudom, a Major első napjától kezdve úgy éreztem, hogy ez nem az amit valójában tudok. Még én is meglepődtem, hogy eljutottunk idáig, annak ellenére, hogy a játékom katasztrofális volt. Büszke vagyok a csapatra, hogy ennek ellenére is itt vagyunk.  Tegnap úgy aludtam el, hogy tudtam, hogy ez az utolsó esélyem, most kell megmutatnom hogyan is játszom valójában. Inspirált az, hogy a társaim remek formában vannak, de végül ahogy Twitteren is mondtam ez egy csapatjáték, csapatként nyertünk."

Az ellenfeleteket még nem ismeritek. Milyen elvárásokkal néztek a döntő elé?

"Elvárásokkal? Nem tudom, igazból egyik nap sem tudtuk, hogy mit hoz a jövő, csak ültünk és azon gondolkodtunk, hogy vajon mi lesz honlap. A Renegades elleni győzelmünk után muszáj az előttünk álló meccsre koncentrálnunk. Leginkább az Astralis ellen szeretnék játszani, hiszen csapatjátékban talán még ma is ők a legjobbak."

Van még bármi, amit szeretnél elmondani?

"Igen, azt hogy nagyon örülök, hogy anno nem fogadtam el a Na'Vi ajánlatát. Azt hiszem az ösztönzött arra, hogy higgyek a csapatban. És most, hogy itt vagyunk a döntőben, örülök, hogy hittem a társaimban, a barátaimban és annak is, hogy a jó döntést hoztam meg korában."

Elutasítottad a Na'Vi ajánlatát? Miért?

"Igen, akkor kerestek meg amikor látták, hogy nem megy a játék Edwarddal. Megkeresték Boombl4-t is, de akkor azt írták, hogy én vagyok az első a listájukon. Én visszautasítottam az ajánlatot, mert hittem a csapatban, hittem az AVANGAR-ban. Régen csak otthonról játszottam, alig ismertek és online mindenki csalónak bélyegzett. Teljesen abba akartam hagyni a játékot, de egy nap rám írt a jelenlegi vezérigazgatóm és meghívott a csapatba. Akkor megkérdezte, hogy elhagynám-e a csapatot például a Na'Vi-ért. Azt feleltem, hogy csak azután, hogy legalább háromszor annyit tettem az AVANGAR-ért, mint a csapat értem. Akkor ígéretet tettem és a mai napig abban a csapatban játszom, amelyikben a kezdetektől fogva hittem."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!