Történelmi győzelmet aratott az Astralis Berlinben - Negyedik Major címüket szerezték meg

Történelmi győzelmet aratott az Astralis Berlinben - Negyedik Major címüket szerezték meg

Újabb Astralis éra elé nézünk, vagy egyszerűen az ellenfelek voltak túl gyengék Berlinben?

A mérkőzés amire három hete vártunk, a mérkőzés ami teljesen átszabhatja a profi csapatok erőviszonyát és a mérkőzés, ami nem, hogy Major döntőnek, egy közepes méretű verseny csoportkörös meccsének is kevés lett volna. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy a StarLadder Major döntőjéről, a tegnap esti AVANGAR vs Astralis meccsről beszélünk.

Sajnos azoknak volt igaza, akik egy gyors és elsöprő dán győzelmet jósoltak a berlini döntőnek. A dán alakulat két nagyon gyors pályán le tudta rendezni a küzdelmet. Infernon cseppet sem volt meglepő, hogy a dánok uralkodtak, hiszen pár hónapja még több mint húsz meccses veretlenségi sorozatuk volt ezen a pályán.

Annak rendje és módja szerint az AVANGAR ellen is egy 12-3-as félidővel nyitottak. Hihetetlen köreik voltak a támadó oldalon, tökéletesen használtak minden egyes gránátot, egyszerűen alig volt olyan kör, hogy a dán gránátok után ne ember hátrányban kellett volna védekeznie az AVANGAR-nak. A második félidőben azért a pisztolykör megnyerésével elhozták a kötelezőket is, de mihelyt megengedhették maguknak az Astralis játékosai, hogy teljes felszerelést vásároljanak, a kazahok már nem tudtak több kört hozni. Voltak szép megmozdulásaik, például AdreN 4 killes köre, ahol egyedül védte meg az A-t, de az Astralis így is 16-6-ra tudta megnyerni a pályát.

Inferno után Dust2 felé vették az irányt a csapatok, ezen a pályán már sokszor láthattuk a Major alatt, hogy elég erős az AVANGAR, olyan csapatokat is megvertek itt, mint a Renegades vagy a Vitality. A dánok nem igazán büszkélkedhetnek sok győztes meccsel Dust2-ről, az AVANGAR ellen mégis 100%-osan sikerült felkészülniük.

Tökéletesen olvastak minden kört, pontosan tudták, hogy hol és mikor fog támadni a kazah csapat, így az első félidő újfent az Astralis győzelmével ért véget, ezúttal 11-4-re tudtak elhúzni. A pisztolykör viszont ismét a kazah oldalon landolt, így AdreN-éknek tökéletes alkalma nyílt volna a felzárkózásra. Az Astralis force köre ellen azonban nem volt ellenszerük és innentől kezdve a dánok már nem is engedték ki a győzelmet a kezük közül, 16-5-re tudták megnyerni Dust2-t és vele az egész meccset.

A dán alakulat így történelmet írt, hiszen negyedik Major győzelmüket zsebelték be Berlinben, ilyen eredményt pedig eddig még soha, egyetlen egy csapat sem tudott elérni. Egyszerűen sokkoló volt látni a dánok játékát, hosszú hónapok után újra tökéletesen játszottak meg szinte minden helyzetet, minden körben. 

Az öt játékos közül pedig nem volt kérdés, hogy ki kapja majd az MVP díjat. Device teljesítménye ahogy mindig, úgy most is páratlan volt, egyedül az NRG elleni meccsükön volt egy rosszabb pályája, az összes többi Berlinben játszott mérkőzésen csapata egyik legjobbja volt.
Kíváncsian várom, hogy ezek után, hogyan alakul majd az őszi szezon, fel tudja-e majd szívni magát a Liquid, esetleg megerősödik valamelyik másik csapat, vagy újra egy több hónapos Astralis éra elé nézünk?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!