Túl sok az Aggro deck? Vedd elő a Control Shamant!

Túl sok az Aggro deck? Vedd elő a Control Shamant!

A Control deckek továbbra is jól működnek, ezek közül mutatjuk be a Shamant.

A Control Warriort nem igazán hatotta meg a Dr. Boom, Mad Genius nerf, így is az egyik legjobb paklinak számít a Standard metában. A rengeteg Aggro és Tempo változat között lubickolnak a full Control paklik, de most nem egy Warrior, hanem egy Shamant mutatunk meg nektek.

wiRer's Legend #6 Control Shaman

Deck kód: AAECAaoICKfuAu/3ApeAA4qFA/aKA4adA9igA+GlAwv5A/4F9vACj/sCjIUD84oDrZEDipQDxZkDxpkDkKcDAA==

A jelenlegi metában egy Earth Shock nem csinál nyarat, ezért wiRer elhagyta ezt a lapot, hiába volt eddig meghatározó minden Control Sámiban. Helyette ott a Plague of Murlocs, ami simán megold egy nagyobb boardot, amit felépített a Combo Priest, vagy egy Midrange Hunter. A leszedések kicsit drágák még mindig, sőt a Hagatha's Scheme a felhúzás után legalább 4-5 körig a kezünkben kell, hogy pihenjen, mire valóban megéri az árát és érdemi pusztítást tud végezni. A dupla Earthquake adja magát, ahogy a dupla Rain of Toads is. Körökön keresztül húzhatjuk az időt, mire az ellenfél képes lesz arra, hogy a rengeteg békán keresztül átverekedje magát, még ha súlyos Overloadolt manakristályokkal is fizettünk érte.

Két lap generál igazán értéket a fenti listában. A Hagatha the Witch kihagyhatatlan minden Midrange / Control Shamanból, mivel szükség van a területi sebzésére, az új Hero Powerre, sőt Shudderwockkal még egyszer elsüthető a Battlecry effekt. A másik a King Phaoris, ami eddig főleg Mage-ben szerepelt, de a Shamanban is képes hasznos tagja lenni a csapatnak. Megengedheti magának a Control pakli, hogy várjon a tizedik körig azzal, hogy kipattintsa a Legendaryt, ami rengetegszer egy teljes boardot épít maga mellé a varázslatok tömkelege miatt. Végül ott van az Omega Mind, amivel a semmiből gyógyíthatjuk max életerőre magunkat, igaz ehhez el kell jutni a tizedik körig.

Kezdőkézben a Sludge Slurper, Likkim és a Thunderhead mindenképp tartható, de a Hex és a Plague of Murlocs is jó szolgálatot tehet, ha belefutnánk egy Priestbe. Általában az Aggro paklik és a Druidok ellen működik a legjobban a Control Shaman, de wiRer is azt ajánlja, hogy párhuzamosan a Quest változatot is pörgessük.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!