Hirdetés

A közösség egy tagjának köszönhetően, mostantól láthatjuk a játék hangjait!

Sziky | 19/09/12 13:45
Cikk mentése

Nem, nem vicceltünk. Tényleg vizuális megjelenítést kaphatunk egyes hangokról.

Hirdetés

Számtalan alkalommal bizonyította már a CS:GO közösség, hogy ha akar, akkor tud segítőkész és összetartó lenni. A következő eset is egy átlagos CS:GO játékossal, iDex-szel történt meg.

IDex egyik barátja hallássérült, akinek szinte mindig gondot okoznak a játékban hallható hangok felismerése, vagy egyáltalán az érzékelésük. Sokszor egyáltalán nem reagált egyes hangokra, például arra ha valaki szalad mellette a pályán, így iDex fogta magát és a segítségére sietett.

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak a hangok a játékban, sokszor nem is azok alapján tájékozódunk és adunk információt amit látunk, hanem amit hallunk. IDex pár óra alatt összedobott egy olyan cfg fájlt, amit használva gyakorlatilag láthatóvá válnak a játék egyes hangjai. Egész pontosan arról van szó, hogy az ellenfél ellépi magát, ha élesítik a bombát vagy ha éppen elkezdik felszedni azt, akkor azt a hangot szöveges formában is jelzi nekünk a játék.

Azt nem, hogy például pontosan hol hallhattunk ellenfelet, de így is nagy segítség ez minden hallássérült játékosnak. És persze teljesen szabályos a használata, a Valve és a FACEIT is engedélyezte iDex cfg fájlját, ESEA-n viszont egyelőre még ismeretlen okok miatt nem működik a rendszer. IDex Twitter bejegyzésében megtalálhatjátok a fájlt, ami mostantól akár a ti segítségetekre is lehet.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • BoTom1_ 4 hónapja
    Nagyon kedves ember
    0 0 Válasz
  • STIKLI 4 hónapja
    Le a kalappal előtte!
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?