Hirdetés

A LoL után Twitchről is kibannolták TFBlade-et

Wolfi | 19/09/12 13:59
Cikk mentése

Ez már azért egy kicsit számunkra is nevetséges.

Hirdetés

Most már tényleg kimondhatjuk, TFBlade-et még az ág is húzza. Körülbelül egy héttel ezelőtt, pont a rank 1 elérése előtt a Riot kitiltotta a felhasználó fiókját a török szerveren.

Mint később kiderült, ez egy automatikus kitiltás volt, ami azért kapott, mert az őt leintelő csapattársak is bereportolták, hogy véletlen se sikerüljön elérni a szerver legmagasabb rangját. A "retard" és "dogshit region" szavak miatt pedig megmagyarázható a kitiltás, de ennyi flame-et szinte mindenki megengedett magának már az évek során.

Ma délelőtt viszont kiderült, hogy az ügy tovább fokozódik, ugyanis a Riotos kitiltás után EUNE-n kezdett játszani Hollandiában, ahol ugyancsak megakarta szerezni az első pozíciót. A mai közvetítése viszont el sem kezdődhetett, hisz ezúttal nem a Riot, hanem a Twitch tiltotta ki a fiókját, hivatalos magyarázat nélkül.

Állítása szerint ugyanazért tiltották ki, amiért már egyszer kapott büntetést. 2019 tavaszán történő banjánál, állítólag kimondta az "N" betűs szót, ami sokak szerint inkább a "Nidiots" volt, de a Twitch szerint egyértelműen egy rasszista becsmérlést engedett el a közvetítésén. Az elmúlt napokban viszont semmi hasonlót sem hallhattunk tőle, így valószínűleg ugyanazért kapta a kitiltás, mint a játékon belül is: rasszizmus. A meccsek közepette, ugyanis olyan mondatokat írt, ami sértő lehet a török játékosok felé. Lekutyázta őket vagy éppen olyanokat írt, hogy "a kicsi török agyad miatt nem érted". Valljuk be, ezek nem olyan sértések, amiért kukoricán kéne térdepeltetni TFBlade-et, hisz bármelyik mérkőzésünkön találkozhatunk ilyennel, főleg ha olyan frusztráló dolgok történnek, mint az amerikai toppos török mérkőzésein.

Egyelőre nem érkezett hivatalos információ se TFBlade-től, se a Twitch-től, hogy mi a ban pontos oka, ettől függetlenül viszont a játékos úgy döntött, hogy visszautazik Kanadába, hisz jelenleg minden és mindenki őt próbálja akadályozni.

Szerintetek megérdemelte a kitiltást?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
6 db hozzászólás
 • Larey 4 hónapja
  Kedves cikkíró! Lenne pár kérdésem. Miért lenne jogtalan a kitiltas? Csak azért mert ő TFBlade? A cikkben leirta ellenkezője a legfontosabb, nagyon is megerdemli a kitiltast mégpedig azért, mert egy nézett streamet aki nem teheti ezt meg elő adasban. Úgy érzem, borzasztó elfogult vagy a kérdéssel kapcsolatban csak azért mert tfbladerol van szó. Ő is csak egy játékos a sok közül, a pozitív diszkrimináció is diszkrimináció ha nekik engednek akkor mindenkinek engedni kell. Kérlek ezt legközelebbi hulyesegirasod előtt gondolod át. Koszi
  0 0 Válasz
  • Unskillful 4 hónapja Larey
   Hát ilyen alapon kb a komplett játékos állomány 95%-át bannolni kellene... Szóval igen, magyarázható a tiltás, de ezek szerint aki nem streamel az sokkal többet megengedhet magának?? Ez így nem következetes. A szabály az szabály...
   0 0 Válasz
  • Wolfi 4 hónapja Larey
   Az elején jól indult a kritika, de gyorsan sikerült átmenni személyeskedésbe, bár ez nem igazán zavar engem. A lényeg nem az, hogy ő TFBlade, vagy, hogy ő Amerika egyik legjobb játékosa, hanem a kétszínűség a Riot és a Twitch részéről. A szavak és a leírt dolgok sokkal jobban bántják őket, mint egy egy 15 másodperces ágyék villantás, vagy egy 20 meccsen át tartó intelés. Ha streamerként rá nem vonatkoznak külön szabályok és ezért nem bújhat ki a büntetés alól, akkor ne kapjon plusz büntetést sem, csak azért mert éppen streamel. Ez így fair. A Twitch a világ leghippokratább cége és ezen semmi sem változtat.
   0 0 Válasz
   • Larey 4 hónapja Wolfi
    A különbség csak annyi hogy amikor te vagy a csapat társad csinálja ezt az általában ha áll chatet használ akkor is 10 embert érint, Viszont ha streamelsz és X ezer ember előtt csinálod ugyan ezt azért az teljesen más volumenű dolog...
    0 0 Válasz
    • Larey 4 hónapja Larey
     Senkit nem érdekel mondjuk ha te rasszista kijelentést teszel otthon 4 fal között a családod előtt viszont ha média szereplő vagy és ezt megteszed a médiában az azért elég ciki
     0 0 Válasz
 • Deathwing 4 hónapja
  Minél híresebb vagy, annál nagyobb felelősség .Ezt jelenti Példastatuálás .
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?