A LoL után Twitchről is kibannolták TFBlade-et

A LoL után Twitchről is kibannolták TFBlade-et

Ez már azért egy kicsit számunkra is nevetséges.

Most már tényleg kimondhatjuk, TFBlade-et még az ág is húzza. Körülbelül egy héttel ezelőtt, pont a rank 1 elérése előtt a Riot kitiltotta a felhasználó fiókját a török szerveren.

Mint később kiderült, ez egy automatikus kitiltás volt, ami azért kapott, mert az őt leintelő csapattársak is bereportolták, hogy véletlen se sikerüljön elérni a szerver legmagasabb rangját. A "retard" és "dogshit region" szavak miatt pedig megmagyarázható a kitiltás, de ennyi flame-et szinte mindenki megengedett magának már az évek során.

Ma délelőtt viszont kiderült, hogy az ügy tovább fokozódik, ugyanis a Riotos kitiltás után EUNE-n kezdett játszani Hollandiában, ahol ugyancsak megakarta szerezni az első pozíciót. A mai közvetítése viszont el sem kezdődhetett, hisz ezúttal nem a Riot, hanem a Twitch tiltotta ki a fiókját, hivatalos magyarázat nélkül.

Állítása szerint ugyanazért tiltották ki, amiért már egyszer kapott büntetést. 2019 tavaszán történő banjánál, állítólag kimondta az "N" betűs szót, ami sokak szerint inkább a "Nidiots" volt, de a Twitch szerint egyértelműen egy rasszista becsmérlést engedett el a közvetítésén. Az elmúlt napokban viszont semmi hasonlót sem hallhattunk tőle, így valószínűleg ugyanazért kapta a kitiltás, mint a játékon belül is: rasszizmus. A meccsek közepette, ugyanis olyan mondatokat írt, ami sértő lehet a török játékosok felé. Lekutyázta őket vagy éppen olyanokat írt, hogy "a kicsi török agyad miatt nem érted". Valljuk be, ezek nem olyan sértések, amiért kukoricán kéne térdepeltetni TFBlade-et, hisz bármelyik mérkőzésünkön találkozhatunk ilyennel, főleg ha olyan frusztráló dolgok történnek, mint az amerikai toppos török mérkőzésein.

Egyelőre nem érkezett hivatalos információ se TFBlade-től, se a Twitch-től, hogy mi a ban pontos oka, ettől függetlenül viszont a játékos úgy döntött, hogy visszautazik Kanadába, hisz jelenleg minden és mindenki őt próbálja akadályozni.

Szerintetek megérdemelte a kitiltást?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!