Nem sikerült a török rank 1 - TFBlade-et 14 napra kitiltotta a Riot

Nem sikerült a török rank 1 - TFBlade-et 14 napra kitiltotta a Riot

Az interek és trollok maradhatnak, de pár rossz szó után még a legjobb játékosok is mennek a levesbe.

Az elmúlt két hétben ismét hatalmas kihívás elé állította magát a világ egyik legjobb Solo Q játékosa, TFBlade. Az amerikai felső ösvényes saját régiójában már többször elérte a ranglétra első helyezését, de karrierje során már Dél-Amerikában és EUW-n is elérte a rank 1-et. Most új vizekre evezett és úgy döntött, hogy a hírhedt török régióban próbálja megismételni ezt az attrakciót. Lassan két és fél héttel később kimondhatjuk, hogy mindez nem sikerült, ugyanis a régió kifogott rajta. Ne ijedjetek meg, nem azért mert olyan jó játékosokkal találkozott vagy éppen nem ment neki a játék egy laptopon, hanem azért mert folyamatosan széttrollkodták, ma pedig egyszerűen kitiltotta a Riot.

Kezdjük is viszont rögtön az elején. TFBlade iszonyat gyorsan átgázolt a rangokon és hamar Challengerben találta magát, azon belül is a harmadik helyen. Ekkor kellett volna még durván 200 LP-t összegyűjtenie, de a török játékosok -legyenek csapattársak vagy éppen ellenfelek- egyszerűen nem engedték. Trollkodás, intelés, wintrade. Egyszerűen minden, ami a nagykönyvben meg van írva.

Persze ezek után nem lepődhetünk meg, hogy TFBlade agya elszállt, de őszintén szólva ennél szerintem a játékosok 90%-a jobban kiborult volna. Elengedett pár "dogshit region" és "retards" szócskát, aminek köszönhetően villámgyorsasággal bannolta a Riot 14 napra. Ezután minden motivációját elvesztette és valószínűleg már nem fejezi be a kihívást.

Ezek után persze jöhetne a szokásos válasz, miszerint automatizált folyamatról lehet szó és ezért tiltották ki őt pár szó után, míg az intereket és trollokat engedték tovább játszani. Az automata folyamat viszont máshogy működik, ugyanis trigger szavak esetén nem azonnal 14 napos bant ad egy friss felhasználói fiókra, hanem először csak lenémítja és ha a későbbiekben folytatja a bomlasztó viselkedést akkor megkapja a 14 napot. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt egy török Riotos munkatárs találta borzasztó sértőnek, hiszen szeretett régióját becsmérelte TFBlade.

//Vélemény//

A cikk második felében saját véleményemet szeretném kifejteni az üggyel kapcsolatban, ami már nem csak nekem, de rengeteg streamernek és LoL-os személyiségnek böki a csőrét. A Riot évekkel ezelőtt olyan taktikára váltott, ami csak árthat a játéknak. A nehezen kiszűrhető szabályszegéseket (pl: Int, trollkodás vagy Wintrade) egyszerűen elengedi, míg a könnyen észrevehető verbális toxikusságot vasököllel és folyamatosan bünteti, legalábbis kifele ez látszik. 100-ból 99 játékos valószínűleg inkább játszana olyasvalakivel, aki undorító dolgokat ír vagy éppen zaklatja egy meccs közben, hiszen egyetlen kattintással lenémíthatjuk. Egy intert vagy egy wintrade-ert viszont nem tudunk lenémítani, akármit teszünk, ő akkor is feedelni fog, ez pedig csúnyán tönkreteheti a játékunkat és a kedvünket is. A 10. szezonra komoly filozófia váltás kéne a Riotnál, de mindez valószínűleg sosem jön el...

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.