"A listámon nem az az első, hogy visszatérjek, de bármi megtörténhet" - DeadFox interjú

Interjú Magyarország legsikeresebb CS:GO játékosával, DeadFox-szal.

Az elmúlt három évben szinte minden magyar CS:GO rajongó csak Böröcz 'DeadFox' Bencének szurkolhatott az igazán nagy nemzetközi versenyeken. 2019 tavaszán, egy sikertelen Major torna után viszont lecserélték, majd nemrég úgy döntött a HellRaisers, hogy a szerződése lejártával elengedik őt. A csapatban persze komolyabb gondok is felmerültek, hisz az új ötösnek sem sikerült sikereket elérnie, így a vezetőség az egyik legrégebbi IT-s trükköt alkalmazta: egyszerűen kikapcsolták a csapatot, a terv szerint pedig hamarosan újraindítják. Ugyanis nem csak DeadFoxtól váltak meg teljesen, de a csapat edzőjét lmbt-t is elengedték, míg az öt aktív játékost kispadra ültették. A tavalyi V4-en is szereplő DeadFox egyértelműen Magyarország legsikeresebb CS:GO játékosa lett az elmúlt években, így úgy döntöttünk egy interjú keretein belül megkérdezzük tőle, hogy mi történt pontosan a kispadra ültetésekor, milyen az élete most és végül azt, hogy van-e esély arra, hogy újra a színpadon láthassuk játékosként.

Először is, szeretnénk gratulálni a HR-es korszakodhoz, hisz majdnem 3 évet töltöttél a csapattal, milyen érzések kavarogtak benned, amikor lejárt a szerződésed?

"Köszönöm szépen. Megkönnyebbültem, ha lehet így fogalmazni. Első évben volt minden IS. Első Major kvalim volt velük, ahol le is jutottunk egyből, akkor még kicsit más volt a rendszer. Talán, mondhatjuk, hogy “nehezebb volt matricát szerezni”, ami ugyan most se könnyű, semmiképpen se, hiszen azóta még több, jobb játékos, csapat került elő. Voltak nehezebb idők, sötétebb sikátorok, a kedvem és a motivációm is kevesebb volt a vége felé. Nem szeretnék ujjal mutogatni, de nem csak a játék miatt."

Körülbelül fél éve kerültél kispadra, véleményed szerint mi volt a kiváltó ok?

"Kerültem, vagy én tettem magam oda, ki hogyan nevezi. Erről majd lesznek tágabb dolgok, hogy mi miért és hogyan történt, de láthatóan nem úgy teljesítettem már ahogy szerettem volna, vagy ahogy elvárták, ezt tudom, nem tagadom."

Mennyivel másabb az életed mióta nem kell versenyekre járnod?

"Több időm van mindenre, tényleg, barátnőm is lett, örülök neki minden formában, de ugyanakkor kicsit fura is, hiszen nem KELL már mindenhova utaznom, nem stresszelek CS-s dolgokon, hétvégente nincsenek kvalifikációk stb. így többet tudok a családdal is lenni."

Tartod a kapcsolatot a régi csapattársaiddal, ANGE1-lel például nagyon jó barátok voltatok nem?

"Eleinte mindenkivel nagyon jóba voltam. Legjobb korszak tényleg az első év volt, amikor Zero, Styko, Bondik, ANGE1 és Én voltunk a felállás, tényleg olyan volt mint egy család. Utána lévő cserék már nem voltak olyan “családiasak”, de nem tartom jelenleg senkivel a kapcsolatot, legutóbb Stykoval beszéltem egy keveset az autókról."

Mi a véleményed az egész csapat lecserélésével kapcsolatban?

"Nem mondom, hogy meglepett, hiszen látszott, hogy nem működik ez így. Tényleg sajnos vagy nem sajnos, a HR elkezdett süllyedni, nem mint szervezet, hanem mint csapat, eredmények."

Az évek során minden játékos kap negatív visszhangot, de sokan leginkább téged vettek elő, ha nem ment a HellRaisers-nek, a kispadra ültetés után viszont szinte semmi sem változott a csapatnál. Hogyan élted meg a negatív véleményeket?

"Volt sok, ami megérintett, hiszen oké, tapasztaltam már, hogy nem szabad magunkra venni ilyen dolgokat, de amióta “support” lettem -amit mai napig utálok- rá gondolok és rosszul vagyok- azóta több negatív jött, mivel nem is szerettem csinálni, így egyre rosszabb is lettem, de ez olyan mint a való életben. Aki nem szereti a munkáját, nem is lesz olyan jó benne, kezdtem én is ezt érezni sajnos."

Nyílt titok, hogy az elmúlt hónapokban már nem játszottál túl sokat a CS:GO-val, végleg befejezed a karrieredet vagy még úgy érzed, hogy vissza tudsz térni?

"Valóban, szinte alig játszom CSGO-val azóta. Hogy végleg befejezem-e a karrieremet, vagy nem, azt nem tudom. Egy biztos, hogy a listámon, nem az az első, hogy JÁTÉKOS legyek, de ha úgy alakul még vissza is térhetek."

Mi volt a legszebb és a legrosszabb pillanatod a HR-ben?

"Legszebb kettő van. Egyik, tényleg az első év amikor lejutottunk Majorre, igaz utána a Majorön már nem teljesítettünk jól, de ez várható is volt. Másik pedig a Legenda cím elnyerése."

Mi hiányzik leginkább a profi életből?

"Az, hogy színpadon a sok rajongó előtt játszok. Vannak jó emlékeim, amit ha mai napig visszanézek, libabőrös leszek. PL. Starladder FAZE ellen Train-en, meghúztam egy komolyabb 4-est AWP-vel, és utána őrjöngött a csarnok."

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnél üzenni valamit a rajongóidnak?

"Köszönöm nekik, hogy támogatnak a mai napig. Szeretném ha tudnák, hogy sokszor segítettek abban, hogy mosollyal az arcomon feküdjek le. Hogy bíznak/bíztak bennem. Ott voltak akkor is amikor voltak ezek a “sötét” időszakok. Legjobbak!"

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!