Kaspersky Anti-Cheat érkezett! - Már CS:GO-ban és PUBG-ben is elérhető a szervezők számára

Egy komolynak látszó Anti-Cheat indult, és nagyon várjuk, hogy mire lesz képes.

Adott a Kaspersky, aki az egyik legnagyobb számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég, több, mint 20 éve vannak a piacon, bizonyára sokan találkoztatok már a programjaikkal. Most lépnek a csalás elleni harcba is, rögtön két játékban, CS:GO-ban és PUBG-ben. Hát a CS:GO terén finoman szólva sem állunk jól a hadszíntéren, elég csak a nem régiben történt ESEA Proving Grounds-ra gondolnunk, ahol egymás után adták fel az ellenfelei az egyik ilyen bandának. 

A nagy platformok, értem ezalatt ESL, FACEIT, ESEA, egy valag pénzt költenek a saját szoftverükre -az ESL pl. több mint 500.000 eurót- amivel próbálják kiszűrni azon játékostársainkat, akik nem a szabályok szerint szeretnének játszani. Tapasztalataim szerint ezek a törekvések nem sikeresek, egyáltalán nem. A leggagyibb szintet megfogják, de számtalan kifinomultabb megoldás létezik, amely teljesen láthatatlan számukra. 

A Kaspersky programja futott már a pár nappal ezelőtt véget ért StarLadder Majorön is, az egyik legfontosabb tulajdonsága pedig az, hogy nem lassítja majd a gépünket, mivel felhő alapú. Folyamatosan meg tudják figyelni a gépünket, a program jelez, egy online tárhelybe küldi az adatokat és figyelmezteti a szakembereket, akik alapos átvizsgálás után tudják meghozni a végső döntést. Nem volt nekik olyan nagy kunszt ezt létrehozni, nem sokban tér el mindennapi munkájuktól, vagyis a cheat és a malware hasonló.

már a Major győztes Astralis játékosainak gépén is ez futott Berlinben (forrás: HLTV.org)

Kiemelik még, hogy ahogy nő a versenyek díjazása, úgy emelkedik a csalók száma is, és általában a LAN-on ez nem jelent nagy problémát, viszont az odáig vezető út az bizony rögös. És ez probléma, egyrészt befektetői oldalról is gyengíti magát az e-sportot, másrészt a játékosok kedve is csökkenhet, egyáltalán nem hasznos bármiféle csalás megjelenése vagy burjánzása. 

Nagyon remélem, hogy lesz egy sikeres anti-cheat ami el tud terjedni, és azt minden platform át fogja venni, és a lehető legtisztább játékot tudják majd biztosítani mindenki számára. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartom, hogy az egyes cégek kiálljanak saját termékeik mellett, hisz eddig arra építették a vállalatukat, és sokat invesztáltak bele, ez szerintem nagyon káros lenne.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

A borítóhoz felhasznált kép forrása: kaspersky.com

Kövess Minket!