"A cél mindig is az volt, hogy a világ legjobbjai legyünk" - FalleN

Pár nap múlva Budapestre érkezik majd FalleN és az MIBR!

Alig több, mint egy hét van már csak hátra és a magyar szurkolók is láthatják majd élőben játszani az MIBR csapatát, hiszen FalleN-ék meghívott csapatként érkeznek majd Budapestre, a V4 Future Sports Festivalra. Előtte azonban még Moszkvában játszik a csapat, ráadásul már nem is az edzőjükkel, hiszen kNgV- is csatlakozott a brazil alakulathoz. A Blast Pro oroszországi állomásán faggatták a brazilok irányítóját, én pedig a legizgalmasabb kérdéseket hoztam el nektek.

Berlinbe úgy érkeztetek meg, hogy az edzőtökkel voltatok kénytelen játszani. Nem éreztétek úgy, hogy ez alapból hátrány számotokra a Majorön?

"A célunk az volt, hogy elérjük a Legendás státuszt, hiszen akkor a következő Majorön is sokkal könnyebb dolgunk lesz, illetve eddig minden Majorön sikerült ezt elérnünk, így ez nagyon fontos számunkra. Persze most az elvárásaink némileg alacsonyabbak voltak, de a gyakorlások alatt úgy éreztük, hogy jól működik a csapat és akár még meglepetést is okozhatunk. Ennek tükrében pedig kicsit csalódottak voltunk a végeredményünkkel."

Milyen volt zews játéka a Major alatt?

"Őszintén szólva, a körülményekhez képest szerintem jól játszott. Amelyik meccsek nem sikerültek, ott nem azért veszítettünk, mert zews gyenge volt. Úgy gondolom, hogy mindent megtett a siker érdekében és jó volt vele játszani a meccseket. Csak azt sajnálom, hogy mint csapat, nem adhattuk meg neki a Legenda címet."

Egész friss téma, hogy kNgV- az új játékosotok. Hogyan tudtátok őt megszerezni? Már rég óta hallani lehetett pletykákat, de végül csak most lett biztos az átigazolása.

"Igen, már korábban is gondolkodtunk kNgV- leigazolásán, de a vízumproblémák ezt lehetetlenné tették akkor. De végül csak összejött, aminek nagyon örülök mert ő egy brutálisan erős játékos és nagyon tapasztalt. Most már több, mint 10 éve, hogy elkezdtünk együtt játszani a brazil  LAN-okon. Mondhatjuk, hogy ugyanott tanultuk a CS-t, most pedig nagyon motivált, hogy még több sikert érjen el a karrierjében. Rengeteg frissességet és újdonságot hozott magával, hiszen nem csak AWP-t, de minden más fegyvert is magabiztosan forgat."

Ennek tükrében, milyen helyet foglal majd ő el a csapatban? Hiszen az irányító és az AWP-s te vagy.

"Most már évek óta irányítok és AWP-zek egyszerre, és mostanában kezdtem úgy érezni, hogy az egyik mindig a másik kárára megy. Ha csak az apró dolgokat nézzük, akkor tegyük fel dobok egy támogató flasht, de ekkor nem tudom tartani AWP-vel azt a szöget amit kellene. Úgy éreztem, hogy koránt sem olyan jó a játékom, mint lehetne. (...) KNgV- érkezésével lehetőségem lesz új területeket kiaknázni, jobban figyelni a csapat irányítására, a csapat problémáira, annak megoldásaira. Megpróbálok a tökéletes support játékos lenni, persze nem mindig. CT-ben például továbbra is jól játszhatjuk majd a két AWP-s felállást. De egyébként kNgV- lesz a csapat fő AWP-s játékosa, a tervek szerint."

Most, hogy újra teljes a csapat és magabiztosnak érzitek magatokat, mik a hosszútávú célok?

"A cél mindig is az volt, hogy a legjobbak között legyünk, sőt, a világ legjobbjai legyünk. Persze mindenki ezt akarja, mostanában pedig úgy tűnt, hogy mi távol állunk ettől a céltól. (...) Tudjuk, hogy öt napnyi gyakorlás nem tesz majd csodát velünk, de azt is tudjuk, hogy napról napra képesek vagyunk fejlődni. Hosszú folyamat lesz, de ezalatt mindannyian maximális teljesítményt nyújtunk majd, elkötelezetten törekszünk majd arra, hogy a legjobb játékosokká váljunk."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!