TFBlade bocsánatot kért és elárulta kitiltásának okait

TFBlade bocsánatot kért és elárulta kitiltásának okait

Tényleg a török szerveren mutatott viselkedéséért tiltották ki Twitch-ről is.

A tegnapi nap folyamán érkezett a hír, hogy TFBlade-et nem csak a török szerverről, de Twitch-ről is kitiltották. Ma délelőtt már csak magát a tényt, de az okokat is ismerjük. Tegnapi cikkemben sokan úgy érezhették, hogy TFBlade-et szeretném mentegetni, ami nem teljesen igaz. Egyértelműen olyan dolgokat mondott, amit nem kellett volna, de az elmúlt években nem csak a LoL streamerek, de a mezei játékosok számára is töltelékszó lett más régiójának lekutyázása (vagy gondoljunk csak az NA akármi szövegekre). Különböző kultúrákban ez persze máshogy csapódhat le, de lássuk be, ezen kívül legalább 50 másik sértést tudnánk mondani, amitől tényleg kiborulhatna a Twitch és a Riot is.

Térjünk viszont vissza TFBlade-re, aki úgy döntött, hogy bocsánatot kér tetteiért és elmagyarázza, hogy mi is történt pontosan

A TwitLongerben TFBlade arról beszél, hogy a napi 16 óra játék és a folyamatos nehézségek nagyon megviselték. Emellett egyáltalán nem gondolta, hogy a meccsek közben leírtak bármi gondot okozhatnának neki, hisz Amerikában vagy éppen az európai szerveren szinte mindenki ezeket a szavakat használja. Ettől függetlenül viszont szeretne elnézést kérni mindenkitől akit megsértett, hisz nem ez volt a célja.

Az egyetlen érdekesség az, hogy TFBlade a török szerveren töltött ideje alatt úgy döntött, hogy személyesen kapcsolatba lép a Riottal és megdönthetetlen bizonyítékokat biztosít arról, hogy jó pár mérkőzésén nem csak Challenger török játékosok, de a török profi ligában játszó versenyzők és leintelték őt csak azért, hogy ne szerezhesse meg a rank 1-et. A sztori pikantériája, hogy a bizonyítékokat átvették, de a mai napig nem tiltottak ki senkit azok közül, akik pokollá tették a török szerveren eltöltött idejét.

Természetesen TFBlade mellett streamer társai is kiálltak, egyedül az európai profi játékos, Amazing döntött úgy, hogy szerinte igaza volt a Riotnak és a Twitch-nek, pár mondattal később viszont ő is rájött, hogy valami nincs rendben, mivel más profi játékosokat vagy streamereket nem bannoltak ennél rosszabbért sem.

A lengyel ligában játszó profi ugyanis nem csak retardált amerikainak nevezte az ugyanúgy EU szerveren játszó I Will Dominate-et, de később Disco Nunuval le is intelte azt. Bannak vagy figyelmeztetésnek viszont se híre, se hamva. Egyértelműen láthatjuk tehát, hogy komoly kettős mércét használ a Riot, a Twitchről nem is beszélve. Hiszen a saját macskánkat vodkával megmérgezni vagy éppen áthajítani a szobán nem probléma, de a török régiót kutyának nevezni már főben járó bűn.

Ettől függetlenül a Team Liquid is figyeli az ügyet, hiszen náluk dolgozik streamerként TFBlade. Steve elmondása szerint az elhangzottakat egyáltalán nem támogatja a Team Liquid és a következő napokban eldönti, hogy mi legyen a következő lépés.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!