Volt CIA alkalmazottat hívott meg a kommentátorok közé Bardolph - Edward Snowden pedig válaszolt is!

Szerintem még maga Bardolph sem gondolta, hogy válaszol majd neki Snowden.

Tegnap kezdődött el a BLAST Pro Series oroszországi állomása, ahol rögtön az első nap tele volt érdekességekkel. Nem csak az eredmények között találunk meglepetéseket, de a színfalak mögött is. Véleményem szerint a legjobb kommentátorpáros Bardolph és ddk közvetíti a meccseket, előbbi pedig ha már Oroszországban van, akkor a nem csak a helyi nevezetességeket nézte meg, de meghívta maguk közé Edward Snowdent is.

Ha nem cseng ismerősen a neve, akkor nem nálad van a gond. Snowden nem kapcsolódik szorosan semelyik Counter-Strike játékhoz sem, bár nagy videojáték rajongó hírében áll és a CS1.6 aligha kerülte el a figyelmét a fénykorában. Ő mégis egy olyan ember, aki 2012-2013 környékén egycsapásra tett szert ismertségre, a gond csak az volt, hogy azonnal menekülnie kellett hazájából, Amerikából. 
Miután évekig a CIA alkalmazottja volt, 2013-ban kirobbantotta a máig legnagyobb lehallgatási botrányt. Számos olyan titkosított NSA dokumentumot hozott a nyilvánosságra, ami bizonyította, hogy a titkosszolgálat nem csak Amerikában, de az országon kívül is figyeli és lehallgatja az emberek internetes tevékenységeit és telefonbeszélgetéseit. 

Szinte azonnal menekülnie kellett az országból, rövid hongkongi kitérője után pedig Oroszországban keresett és talált is menedéket. Immáron évek óta bujkálni kényszerül az amerikai kormány elől, az oroszok pedig nem is valószínű, hogy valaha kiadják majd őt. Bardolph viszont gondolt egyet, ha már Moszkvában van, akkor megpróbálta meghívni a BLAST Pro versenyre, legnagyobb meglepetésünkre pedig Edward reagált is a kommentátor felkérésére.

Persze elfogadni nem fogadta el a meghívást, saját elmondási szerint Bush elnöki ideje óta nem látta a de_dust pályát. Mindenképpen egy érdekes és üde színfoltja lett volna pedig a versenynek, hiszen hazájának kormánya szemében hiába jelent tüskét, a közvélemény hősként tekint rá, a Time magazin pedig a legfontosabb személyek közé sorolta őt, 2013-ban.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!