vS Standard meta jelentés: 3 deck a Tier 1-ben, de a legnépszerűbb nincs köztük

vS Standard meta jelentés: 3 deck a Tier 1-ben, de a legnépszerűbb nincs köztük

Elképesztő fölénnyel vezeti a népszerűségi listát a Quest Shaman, de erősségben sokan megelőzik.

Újabb hét telt el, ami azt jelenti, hogy az aktuális Vicious Syndicate meta jelentésre sem kell már várnunk többet. Mutatjuk, hogy melyek a legnépszerűbb és legerősebb Classok és deckek a mostani Standard metában!

Népszerűség

Ha becsatlakozunk egy Ranked mérkőzésbe Standard formátumba, akkor messze a legnagyobb a valószínűsége, hogy Shaman, azon belül is a Quest változat jön szembe velünk. A rengeteg Battlecry lény tökéletesen megállja a helyét a legtöbb ellenfél ellen, azonban találunk még hatékonyabb paklikat a ladderen. A Mage továbbra is mélyrepülésben van, ahogy a Warlock és a Rogue is. Az új kiegészítőig valószínűleg meg kell szoknunk, hogy a Shaman és a Hunter lesz majd az uralkodó hős, de ahogy haladunk a Legend felé, úgy választják egyre többen a Priestet és a Warriort. Jól kivehető a számokból, hogy mennyire más is a Rank 5 alatt, mint Rank 20 környékén. A változatosságra egyébként nem lehet panasz, mivel ennél sokkal dominánsabb Classok is voltak már az elmúlt hónapokban. Elég csak a Tempo Rogue, vagy a Mech Hunter tündöklésére gondolni.

Matchupok

Nem véletlen, hogy a Combo Priestet választják nagyon sokan Rank 5 alatt, mivel értő kezek között a Quest Shamanokat simán elveri ez a deck. Nehéz mellélőni a Control Warriorral is, bár se a Quest Paladint, se a Quest Druidot nem szereti Garrosh, ahogy a Highlander Hunter is elveri hosszútávon a több value lapnak köszönhetően. Ki lehet még fogni egy-egy jó szériát az Aggro Rogue-gal és Aggro Warriorral is, mivel a Quest paklik általában nem tudnak mit kezdeni a gyors típusokkal.

Erősorrend

Az összes Rankon 6, de Rank 5 alatt és Legendben csak 3-3 deck fért oda a Tier 1-be. A számok alapján jól kivehető, hogy a Quest Shaman alulról súrolja az 50 %-os győzelmi arányt, miközben a népszerűsége sosem látott magasságokat ér el. Ezért is lehet most élvezni a Standard metát, mert nincs egy-két olyan deck, ami mindenki mást agyonver.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!