Hirdetés

Top 10 toxic játékostípus a LoL-ban: te melyikkel találkozol a legtöbbször?

League of Legends - A leggyakoribb negatív mentalitású idézők jellemzése és kis egy útmutató, hogy hogyan kezeljük őket.

Hirdetés

Amint beköszöntött az internet kora, szinte azonnal megjelentek trollok, vagy a magukat Einstein reinkarnációjának gondolók, tehát másoknál mindent jobban tudó egyének. Igaz, ők már régóta köztünk élnek, csak a névtelenségbe burkolózás elképzelhetetlen hatalmat adott a kezük. Az általuk teremtett internetes kultúra sajnos a videojátékos közösségekre is formáló hatású volt, emiatt is találkozunk annyi arrogáns, "ki ha én nem" gondolkodású felhasználóval. Kedvelt játékunknak is ez az egyik legnagyobb betegsége, ebből adódóan szeretnénk most átnyújtani a bölcsek kövét, amivel felveheted a harcot a mérgező viselkedési forma ellen:

Kontroll - Kontrolláld az érzelmeidet, ha látják hogy hatással vannak rád, akkor csak adod alájuk a lovat.

Válasz - Miután lehűtötted a fejed, választ ki a legjobb módot a válaszra, 3-4 fő stratégia van:

 • Kikerülés - Ha még a lobbiban vagy, továbbá a hősválasztás során süt egyes csapattársakról, hogy nem érdemes velük meccset kezdeni, akkor jobb a -3 LP. Sok kínlódástól kíméled meg magad
 • Békítés - Ha már meccsben vagy, akkor érdemes szép szóval próbálkozni először, csodákra lehet képe
 • Ignorálás - Ez egy ilyen hibrid módszer. Passzív-agresszív módon úgy teszel, mint ha nem is léteznének, s csak a saját magadra fókuszálsz. Nem a leghatásosabb, de ha már te is a kiborulás szélén vagy, akkor mindenképp a némítást javasoljuk
 • Bekattanás - Ha már a neked is elszállt az agyad a játékostársak miatt, akkor a saját fegyverükkel is visszavághatsz nekik

Miután pár alapfogalmat tisztáztunk, íme 10 toxic játékostípus és néhány tanács hogy érdemes kezelni őket, illetve hogyan lehet visszavágni nekik a saját fegyverükkel.

A mindentudó, "én carryzek" játékos

Valamiért úgy gondolja, hogy ő a világmindenség közepe, továbbá hogy ez a LoL-ban sincs másképp. Az összes erőforrást, valamint az aranyat ő igényli, mindamellett persze az ő mestertervét kell végrehajtani. Amennyiben kicsit eltér bárki is ettől vagy máshogy gondol bizonyos dolgokat, akkor egy kis regény formájában olvashatja az illető, hogy mennyire köze sincs a játékhoz.

Reakciók:

Pozitív: "Okés, értettem, úgy lesz ahogy írod"

Negatív: Tájékoztatod, hogy ő képtelen hozni a meccset, ezért inkább magadra fókuszálsz, mert ez az egyetlen esélyetek.

A "lag" játékos

Noha jogos érv egyes esetekben, de vannak olyan idézők, akik mindent erre fognak.

Reakció:

Pozitív: "Semmi gond, már jó a net?"

Negatív: Kérdezd meg, hogy a nete mellett az agy is laggol-e.

A "split push" játékos

A Tryndamere specialisták tökéletes példák erre a csoportra. Az a típus, akik csak akkor vesz részt a csapatharcban, ha épp mindenki az ő ösvényén szambázik.

Reakció:

Pozitív: "Szükségünk van rád a győzelemhez"

Negatív: Hívd fel a figyelmét, hogy még így is jobb a farmod, mint az övé.

A "nem az én hibám" játékos

Mindig mindent megmagyaráznak, hogy épp mit miért csináltak, tehát soha semmi sem az ő hibájuk. Emellett a chatről még krokodil könnyekben folyik a sírás, hogy a tökéletes teljesítményük ellenére lehetetlen ebben a játékban nyerni.

Reakciók:

Pozitív: "Bocsi, igazad van"

Negatív: Mondd el neki, hogy igazából a tudása a béka segge alatt van nem sokkal.

Az "ellenfél hőse OP" játékos

Néhány embertől rendkívüli dühöt képes kiváltani, ha meghalnak egy számukra túlerősnek titulált hőssel szemben. Ilyenkor cifra szavakkal illetik a Riot Games játéktervezői és az egyensúlyért felelős részlegét.

Reakciók:

Pozitív: "RIP, az a karakter tényleg nagyon OP"

Negatív: Világosítsd fel, hogy annak hősnek elég alacsony a győzelmi aránya.

A további játékostípusokat a következő oldalon találjátok!

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Komojtalan 8 hónapja
  Végre egy tök jó írás, én mindig a másodikat válaszolom .
  0 0 Válasz
 • cstomi468 8 hónapja
  Az a gond, hogy nem csak egy ilyen van meccsenként( ha nem áll nyerésre csapat) Megpróbálja az ember esetleg egy /mute all al de amikor látja az ember hogy mit csinálnak a csapattársai akkor el tud borulni és ott vége Pl az enemy mid olyan típus aki nem 1v1 ben tolja hanem rendszeresen kilép az oldalsó ösvényekre folymsamatis ss de ha egyszer nem figyelsz és elszalasztod vagy nem reagáltad időben akkor már te vagy a sz.r jön a 8millio ping akármenyire is játszhatsz jól ott elvágtad magad és nem az hogy ő nem is ss el majd, hanem nem is fog segíteni. Érdekesség hogyha a csapatod nyerésre áll vagy csak szimplán élvezetes a játék ( még ha vesztésre is állsz) elgondolkozol hogy elromlott e valami mert a chat egy gl hf en kívül nem mutat semmit 15 percnél mondjuk és utána is egy split vagy egy baron amit beítlrnak és késsz.
  1 0 Válasz
 • MiszterSzandii 8 hónapja
  Nekem a "Support a hibás" a kedvencem
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?