Top 10 toxic játékostípus a LoL-ban: te melyikkel találkozol a legtöbbször?

Top 10 toxic játékostípus a LoL-ban: te melyikkel találkozol a legtöbbször?

League of Legends - A leggyakoribb negatív mentalitású idézők jellemzése és kis egy útmutató, hogy hogyan kezeljük őket.

Amint beköszöntött az internet kora, szinte azonnal megjelentek trollok, vagy a magukat Einstein reinkarnációjának gondolók, tehát másoknál mindent jobban tudó egyének. Igaz, ők már régóta köztünk élnek, csak a névtelenségbe burkolózás elképzelhetetlen hatalmat adott a kezük. Az általuk teremtett internetes kultúra sajnos a videojátékos közösségekre is formáló hatású volt, emiatt is találkozunk annyi arrogáns, "ki ha én nem" gondolkodású felhasználóval. Kedvelt játékunknak is ez az egyik legnagyobb betegsége, ebből adódóan szeretnénk most átnyújtani a bölcsek kövét, amivel felveheted a harcot a mérgező viselkedési forma ellen:

Kontroll - Kontrolláld az érzelmeidet, ha látják hogy hatással vannak rád, akkor csak adod alájuk a lovat.

Válasz - Miután lehűtötted a fejed, választ ki a legjobb módot a válaszra, 3-4 fő stratégia van:

  • Kikerülés - Ha még a lobbiban vagy, továbbá a hősválasztás során süt egyes csapattársakról, hogy nem érdemes velük meccset kezdeni, akkor jobb a -3 LP. Sok kínlódástól kíméled meg magad
  • Békítés - Ha már meccsben vagy, akkor érdemes szép szóval próbálkozni először, csodákra lehet képe
  • Ignorálás - Ez egy ilyen hibrid módszer. Passzív-agresszív módon úgy teszel, mint ha nem is léteznének, s csak a saját magadra fókuszálsz. Nem a leghatásosabb, de ha már te is a kiborulás szélén vagy, akkor mindenképp a némítást javasoljuk
  • Bekattanás - Ha már a neked is elszállt az agyad a játékostársak miatt, akkor a saját fegyverükkel is visszavághatsz nekik

Miután pár alapfogalmat tisztáztunk, íme 10 toxic játékostípus és néhány tanács hogy érdemes kezelni őket, illetve hogyan lehet visszavágni nekik a saját fegyverükkel.

A mindentudó, "én carryzek" játékos

Valamiért úgy gondolja, hogy ő a világmindenség közepe, továbbá hogy ez a LoL-ban sincs másképp. Az összes erőforrást, valamint az aranyat ő igényli, mindamellett persze az ő mestertervét kell végrehajtani. Amennyiben kicsit eltér bárki is ettől vagy máshogy gondol bizonyos dolgokat, akkor egy kis regény formájában olvashatja az illető, hogy mennyire köze sincs a játékhoz.

Reakciók:

Pozitív: "Okés, értettem, úgy lesz ahogy írod"

Negatív: Tájékoztatod, hogy ő képtelen hozni a meccset, ezért inkább magadra fókuszálsz, mert ez az egyetlen esélyetek.

A "lag" játékos

Noha jogos érv egyes esetekben, de vannak olyan idézők, akik mindent erre fognak.

Reakció:

Pozitív: "Semmi gond, már jó a net?"

Negatív: Kérdezd meg, hogy a nete mellett az agy is laggol-e.

A "split push" játékos

A Tryndamere specialisták tökéletes példák erre a csoportra. Az a típus, akik csak akkor vesz részt a csapatharcban, ha épp mindenki az ő ösvényén szambázik.

Reakció:

Pozitív: "Szükségünk van rád a győzelemhez"

Negatív: Hívd fel a figyelmét, hogy még így is jobb a farmod, mint az övé.

A "nem az én hibám" játékos

Mindig mindent megmagyaráznak, hogy épp mit miért csináltak, tehát soha semmi sem az ő hibájuk. Emellett a chatről még krokodil könnyekben folyik a sírás, hogy a tökéletes teljesítményük ellenére lehetetlen ebben a játékban nyerni.

Reakciók:

Pozitív: "Bocsi, igazad van"

Negatív: Mondd el neki, hogy igazából a tudása a béka segge alatt van nem sokkal.

Az "ellenfél hőse OP" játékos

Néhány embertől rendkívüli dühöt képes kiváltani, ha meghalnak egy számukra túlerősnek titulált hőssel szemben. Ilyenkor cifra szavakkal illetik a Riot Games játéktervezői és az egyensúlyért felelős részlegét.

Reakciók:

Pozitív: "RIP, az a karakter tényleg nagyon OP"

Negatív: Világosítsd fel, hogy annak hősnek elég alacsony a győzelmi aránya.

A további játékostípusokat a következő oldalon találjátok!

A "report jungler" játékos

Bármi történik a pályán, az csak az erdész hibája lehet. Nekik soha semmi nem elég jó. Lehet a jungler 10-0-ban, akkor is találnak okot a további szidásra, például hogy nem segített nekik eleget, bezzeg az ellenfél Lee Sinje tábort vert azon az ösvényen.

Reakciók:

Pozitív: "Mindjárt ott vagyok és segítek"

Negatív: Rajtaütés vesztes ösvényen értelmetlen.

A "nem volt ping" játékos

Annak ellenére, hogy mindenki láthatja a kis térképen az eseményeket, némely idézőnél főbenjáró bűn, ha a csapattárs elfelejt jelezni az "ellenfél eltűnt" pinggel. Ilyenkor ha bármi rossz történik, természetesen a jelzést elmulasztót terheli minden felelősség, amit az orra alá is dörgölnek.

Reakciók:

Pozitív: "Én hibám, legközelebb figyelek"

Negatív: "Ott a térkép, kinyithatod a szemeidet"

A "GG vesztettünk" játékos

Ők azok, akik ha nem rendelkeznek 5 gyilkossággal és 100-as farmmal a 3-4. percben, akkor minden lehetőséget megragadnak, hogy a csapatuk tudtára adják, hogy ez reménytelen küzdelem, valamint amint lehetőségük van, azonnal spamelik a feladást. Egyesek már a hősválasztási szakaszban lefutottnak látják a meccset és már ott hangoztatják hogy első adandó alkalommal jó lenne kapitulálni.

Reakciók:

Pozitív: "Nyerhető, jobb a kompozíciónk a késői szakaszban"

Negatív: Megmondod neki, hogy csak azért se nyomsz a feladásra, hogy tovább kínozd a mérkőzéssel.

Az "ez ezért van, mert te ezt a karaktert hoztad" játékos

Hasonlóan az előző kategóriához, ők is szeretik lefutottnak tekinteni a meccset még mielőtt egyáltalán elkezdődött volna, pusztán a csapat kompozíciók, illetve egyes karakterek alapján, pedig kb. mindegyik 50% körüli győzelmi aránnyal rendelkezik.

Reakciók:

Pozitív: "Nyugalom, lehozzuk"

Negatív: Hívd fel a figyelmét, hogy az ő választása miatt fogtok veszteni.

Az "utolsó meccsen..." játékos

Ő az a fajta, akit mindenképp érdemes elkerülni. Már a hősválasztás alatt arról írnak chaten, mennyire gyengék voltak az előző meccsükön és folytatódhat a vereség sorozatuk. Ha 2 ilyen személyiség is található nálatok, akkor a dodge nem ajánlott, hanem inkább már kötelező.

Reakciók:

Pozitív: "Új játék srácok, most minden faja lesz"

Negatív: Kitiltod a meglebegtetett hőseiket.

Titeket melyik típus akaszt ki a leginkább?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 
  

Borítókép: Gamechannel.hu & Washington Post

Kövess Minket!