Újra lesz értelme Ladderezni: megváltoztak a Masters kvali szabályai

Újra lesz értelme Ladderezni: megváltoztak a Masters kvali szabályai

Hallgattak a játékosok visszajelzésére, alapjaiban változik meg a Masters Qualifier rendszer.

Nagyon sokan támadták a Blizzardot a Masters Qualifier (Masters Tour) és az elhanyagolt Ladder eredmények miatt. A las vegasi, szöuli és bukaresti selejtezők után csavarnak egyet a sztorin és újra felépítik a MQ (és a MT) rendszerét, a fél-profi / amatőr közösség legnagyobb örömére. Nézzük meg, hogy milyen hibák voltak régen és min változtatott a Blizzard!

Régi rendszer Új rendszer
Specialist, Bo3 formátum: 1 hős, 3 deck, 0 ban Conquest, Bo3 formátum: 3 deck, 1 ban
256 férőhely a selejtezőkre 512 férőhely a selejtezőkre
Svájci + egyenes kieséses rendszer Kizárólag egyenes kieséses rendszer
Hat alkalommal kell Top 8-ban végezni a kvalikon a bejutásért Öt alkalommal kell Top 8-ban végezni a kvalikon a bejutásért
Minden selejtezőről az 1-2. helyezett jut be Minden selejtezőről az 1. helyezett jut be
Kevesebb ajándék pakk a versenyzőknek Több ajándék pakk a versenyzőknek
Ladder eredmények alapján nem lehet bejutni Ladder eredmények alapján be lehet jutni

A Masters Qualifierek mellett a Masters Tour struktúrája is átalakul. Best of 5, Conquest, 4 deck-1 ban formátumban zajlik már a bukaresti torna is, továbbá a 12 svájci kört lecsökkentik 9-re és a top 8 egyenes kieséses szakaszban folytatja.

Az új rendszer október 3-ától élesedik, így még nagyjából három hetünk van, hogy végső búcsút vegyünk az elbaltázott Specialist formátumtól és a kísérleti fázisban lévő MQ régi struktúrájától. A fenti változtatások mellett módosításon esett át a Masters Tour invitational része is, ezeket az alábbi táblázat foglalja össze:

48 Grandmasters játékos, 96 legjobb Ladderes (Top 16 minden szerveren két hónapon keresztül, aki más módon nem kvalifikálta magát a MT-ra), 120 MT selejtező győztes, 32 7-2, vagy jobb eredménnyel végző játékos a Masters Tour döntőből, 30 legjobb China Gold Seriesből, 12-en, akik legalább ötször végeztek Top 8-ban a selejtezőkön és egyéb eseményekről még 12-en. Összesen 350 játékos juthat ki majd a Masters Tour versenyekre, ami egy hatalmas szám és évente három alkalommal rendeznek majd ekkora versenyt a világ több pontján.

Végezetül megnövelik az ajándék pakkok számát a MT selejtezők során, bár ez sosem volt valódi motiváció a játékosok körében, valószínű ez után sem lesz az.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!