Szörnyen lassú, de legalább nagyon drága is: így néz ki egy Legend #1 Highlander Shaman deck

Szörnyen lassú, de legalább nagyon drága is: így néz ki egy Legend #1 Highlander Shaman deck

Őrült paklival ültek fel az ázsiai szerver trónjára.

Továbbra is a Control Warrior a legkonzisztensebb Control deck a Standard metában. Ettől függetlenül a nagyon lassú reaktív paklik között lehet még aranytojást tojó tyúkot találni, erre példa a Freeze Mage, vagy a mai bemutatónk alanya, a Highlander Control Shaman!

LvGe's Legend #1 Highlander Control Shaman

Deck kód: AAECAaoIHooB+QP+Bf8Fsgan7gKe8AKw8AL28ALv9wKP+wKZ+wKXgAOggAOKhQOLhQOMhQPzigP2igOtkQOKlAO5mQPFmQPGmQOGnQP8owPhpQOEpwOQpwOftwMAAA==

A 18 500 varázsporos gyártási költség első ránézésre sokkoló lehet, de megnyugtatunk mindenkit, másodjára is hasonló élményt okoz. Összesen kilenc Legendaryt pakolt bele az ázsiai játékos a deckbe, ebből SN1P-SN4P lóg ki a sorból, mint ingyenesen megszerezhető lap, bár az akciónak vége és már csak craftolni lehet a különleges Mechet. Mivel egyetlen célja van a Highlander Shamannak, ezért nem kell gondolkozni azon, hogy mi kerüljön bele. A túlélésért cserében mindenre szükség van, a Zap!-től az Archivist Elysianáig. 

A mulligannél érdemes figyelembe venni, hogy milyen ellenfél ellen is játszunk. Amíg például a Warrior ellen semmi szükség a Zap! + Thunderhead kombóra, addig Warlock ellen bátran tartani lehet ezt a két lapot. Általánosságban kijelenthető, hogy a Doomsayer, a Sludge Slurper, a Zap! és a Likkim azok a lapok, amiket szívesen látunk a korai szakaszban. A Control paklik abból a szempontból nem számítanak a nehéz deckek közé, hogy viszonylag kevés lehetőségből kell megtalálni minden körben a legjobbat. Be kell osztani a leszedéseket, fel kell építeni a stratégiát a late game-re, de ezeket sokkal könnyebb elsajátítani, mint egy Combo Priestet, vagy Midrange Huntert, ahol tökéletesen kell játszani minden pillanatban. Control változatban akár még egy-egy kisebb misplay is belefér, majd kijavítjuk pár körrel később egy jól időzített Earthquake-kel, vagy más meccsfordító lappal.

Akik már unják a Warriort, de szeretnének Control paklival játszani, azoknak a legjobb választás jelenleg a Highlander Control Shaman, de a kispárnát és a takarót be kell készíteni, főleg egy Control Warrior elleni mérkőzéshez.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!