vS Standard meta jelentés: erőre kapott a Hunter, de a Priest még mindig az élen

vS Standard meta jelentés: erőre kapott a Hunter, de a Priest még mindig az élen

Szép lassan elmúlik a Combo Priest korszaka, de még mindig ez a deck található a Tier listák élén.

Ez a hét a Tombs of Terrorról szól, de félszemmel érdemes figyelni, hogy milyen irányba változik a Standard meta. A ViciousSyndicate ezúttal is összegyűjtötte az adatokat, nézzük meg, hogy mik most a legnépszerűbb és legerősebb deckek!

Népszerűség

Továbbra is a Quest Shaman a legnépszerűbb deck, de a második helyért óriási csatában áll a Highlander Hunter és a Combo Priest. Nehéz eldönteni, hogy melyik változat az erősebb, mindkettőt megéri most játszani. A Mage, Warlock és a Rogue még mindig sereghajtó, de nem sok jót jósolhatunk a Paladinnak sem. A Druid csak és kizárólag a Quest változatnak köszönheti, hogy még labdába tud rúgni, szerencsére ebben a pakliban van még potenciál, főleg kompetitív szinten. 

Matchupok

Még mindig nagyon stabilnak tűnik a Control Warrior, bár a Highlander Hunter térnyerése kedvezőtlenül hathat rá a jövőben. A Quest Shaman népszerűsége ellenére látványosan szenved és alig képes átlépni az 50 %-os küszöböt. A Combo Priest főleg Legendben működik igazán, ahol már megvan a skill is az alapból erős változathoz. Tulajdonképpen ennek a négy változatnak van igazán kevés countere, de a Murloc Shamannal, vagy a Quest Paladinnal is könnyedén kifoghatunk jó szériákat.

Erősorrend

A matchupok alapján már következtetni lehetett arra, hogy a Combo Priest és a Highlander Hunter ott lesz a legjobbak között. Jelenleg ez a két pakli emelkedik ki a tömegből, de szép számokat hoz a Murloc Paladin is (ha sikerül a Prismatic Lens + Tip the Scales kombót összehozni), sőt az Aggro Warriorral sem könnyű mit kezdeni. A nagy számok törvénye alapján minden verzió, ami átlépi az 50 %-os győzelmi arányt képes Legendre, de ha most kéne kiválasztani a legerősebb decket, akkor kérdés nélkül a Highlander Huntert mondanánk. Rakjátok össze és irány a Legend!

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!