Kiderült hány éves egy átlagos Minecraft játékos!

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mégis hány évesek játszanak a Minecrafttal. Itt a válasz!

Egy pixeles sandbox világba invitál meg minket a Minecraft, ahol kiélhetjük kreativitásunkat, miközben egyedül, vagy a haverokkal együtt harcolunk, építünk, vagy gyűjtögetünk. A virtuális LEGO-t még mindig nagyon sokan támadják azzal, hogy "gyerekes" és csak a "12 év alattiak" élvezik. Ezek a kritikák semmiféle háttértudást, vagy statisztikát nem tartalmaznak és a puszta indulatkeltés az egyetlen céljuk. Természetesen van olyan 10-12 éves, aki órákat tölt a Minecraft világában, vagy nézi meg naponta kedvenc youtuberének a legújabb videóját, de ez csak az egyik véglet. Az átlagos játékos nem ebbe a kategóriába esik, sőt még csak meg sem közelíti.

Havonta 112 millióan ülnek le a képernyők mögé, hogy újabb kalandba kezdjenek a Microsoft által felvásárolt játékban, ezzel a Minecraft simán lenyomja a GTA V-öt és a Fortnite-ot is ebben a tekintetben. De mégis hány éves egy átlagos Minecraft játékos?

A választ Helen Chiang, a Microsoft - Minecraft vezetője adta meg. Közel 24 év az átlagéletkor a játékosok körében, ennek tudatában bátran ki lehet jelenteni, hogy a Minecraft nem egy "gyerekjáték", hanem egy valódi tömegcikk, amit korosztálytól függetlenül lehet pörgetni PC-n, konzolon, vagy mobileszközökön is. Természetesen a fejlesztők is tisztában vannak azzal, hogy hiába a 24 év, továbbra is úgy kell új tartalmakat beemelni a játékba, hogy ezek a legfiatalabbak számára is elfogadhatóak legyenek.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!
 

Kövess Minket!